vestnik

"Vse bomo naredili, da zmagamo vsako tekmo," zagotavlja Karić

I.B., 11. 9. 2022
Jure Zauneker
Amir Karić
Šport

Nogometašinje Ženskega nogometnega kluba (ŽNK) Nona Pomurje Beltinci danes čaka nadaljevanje državnega prvenstva. V 3. krogu bodo gostovale na Ptuju, prvič pa bo na njihovi klopi sedel Amir Karić. Z njim smo se pogovarjali o novem izzivu in o ciljih kluba.

Trenerska vloga v članskem ženskem nogometu je nov izziv za člana zlate slovenske reprezentance. "Res je, so neke razlike, če treniraš fante ali punce, ampak kar se tiče igralskih zadev, so punce bolj odgovorne. Prepričan sem, da je z njimi lažje delati, napredovati. V klubu je ogromno kvalitetnih igralk in mislim, da se bomo dobro ujeli," pravi nov trener. Napoveduje, da velike spremembe v nogometni igri na začetku niso predvidene, želi pa si kombinatornega in agresivnega nogometa, protinapadov in seveda dobre obrambe. "Vsak trener ima neke svoje taktične zamisli. Bo pa vse odvisno od taktike, ki jo bomo izbrali za tekmo," pravi in dodaja, da na treningih in na tekmah pričakuje disciplino. "Vse bomo naredili, da zmagamo vsako tekmo, da bomo prepoznavni po nekih prvinah in po agresivnosti."

amir-karić
Jure Zauneker
Amir Karić

 Kako dobro je spoznal igralke? "Poznam jih že nekaj časa, moja hčerka igra tu in sem si dostikrat ogledal njihove tekme. Morda imam zato malo prednosti pred prejšnjimi trenerji. Videl sem, da je pri dekletih ogromno kvalitete in potenciala. Navsezadnje je v klubu kar nekaj A reprezentant in veliko reprezentantk selekcije U19. Kvaliteta je, igralke jo morajo le prikazati na igrišču," tako Karić. Cilja ŽNK Nona Pomurje Beltinci ostajata naslov v državnem prvenstvu in v pokalu. Amir Karić je še napovedal, da so si zadali še nekoliko višji cilj. Prva stopnička je seveda državni naslov, potem pa si želijo v evropskih tekmovanjih priti višje. "Igralke si to zaslužijo za vsa leta garanja, je pa tudi očitno, da je na zadnjih evropskih tekmah zmanjkalo malo sreče," meni in doda, da bodo za uresničitev ciljev morali dobro delati skozi celotno sezono.  

amir-karić
Jure Zauneker
Amir Karić

Danes ob 17. uri na mestnem stadionu Ptuj bodo Pomurke igrale proti Ptujčankam, ki so jih konec avgusta že premagale v četrtfinalu pokala s 7 : 0. "Res je, da je statistika in vse ostalo na naši strani. Prepričan sem, da bodo dekleta tekmo vzele resno in odigrale maksimalno korektno," pravi trener. Dotaknili smo se tudi tega, ali je preteklo dogajanje z menjavo trenerja in nekaterimi prestopi kakorkoli vplivalo na situacijo in vzdušje v klubu. "Menim, da so dekleta dovolj zrela, da to na njih ni precej vplivalo.  Skozi treninge in uspehe na tekmah bodo to pozabile, forma se bo dvigovala in mislim, da ne bo nobenih težav okrog tega" je sklenil. 

Makovčeva v Olimpijo 

Klub je ob predstavitvi Amirja Karića kot novega trenerja spomnil, da v nadaljevanju prvenstva za Pomurje več ne bodo igrale Tjaša Nemec, Saki Yoshida, Luana Zajmi, Maja Dimitrijević. "Možen je še en odhod iz kluba, vendar o tem v tem trenutku ne moremo podati več informacij," so takrat navedli. Je pa v petek ŽNK Olimpija Ljubljana s fotografijami treninga potrdila govorice, da se k njim seli tudi dolgoletna članica Pomurk Sara Makovec. Oba kluba sicer uradno o prestopu še nista obvestila javnosti. 

žnk-nona-pomurje-beltinci amir-karić menjava-trenerja