vestnik

Za kaj več bi bil potreben čudež

M.V., 9. 7. 2019
Osebni Arhiv
Šport

Bolgarska Alabena, ki jo domačini imajo za najprestižnejši turistični kraj na Črnem morju, je gostila evropski  reprezentančni turnir za kadete v hokeju na travi, ki so se ga udeležili tudi slovenski predstavniki.

Po gostovanju kadetov na Malti pred štirimi leti so se tokrat na Zvezi za hokej na travi Slovenije, s sedežem v Murski Soboti, odločili, da na prvenstvu sodelujejo z reprezentanco, ki je bila med najmlajšimi na turnirju. Prvenstvo je potekalo po turnirskem sistemu z dvema tekmama dnevno, igral pa se je tako imenovani hokej 5, ki je v svetu, predvsem zaradi hitrosti v igri, zelo zanimiv za mlade.

Izidi Slovencev:

Slovenija : Finska 3 : 2
Strelci za Slovenijo: Alen Maučec, Domen Dšuban in Marcel Stanko

Luksemburg : Slovenija 3 : 3
Strelca za Slovenijo: Alen maučec 2 in Domen Dšuban.

Slovenija : Gruzija 7 : 1
Strelci za Slovenijo: Alen Maučec 3, Domen Dšuban 2 in Nikola Prelič.

Armenija : Slovenija 3 : 8
Strelci za Slovenijo: Nikola Prelič 3, Marcel Stanko 3, Domen Dšuban in Alen Maučec.

Polfinale:
Slovenija : Bolgarija 4 : 11
Strelci za Slovenijo: Domen Dšuban 2, Nikola Prelič in Alen Maučec

Tekma za 3. mesto:
Slovenija : Gibraltar 3:8
Strelci za Slovenijo: Marcel Stanko, Domen Dšuban in Alen Maučec.

"Najprej so mladeniči premagali Finsko in se še isti dan udarili z Luksemburgom, ki je sicer novinec na tovrstnih tekmovanjih, a so se pokazali kot odlična zasedba, kar potrjuje izid 3 : 3. Naslednji dan so bili naši igralci boljši od fizično močnih in tehnično šibkih igralcev Gruzije. Zmaga jih je dvignila na prvo mesto v skupini, kar je pomenilo, da bo njihov nasprotnik v nadaljevanju četrta ekipa skupine A - Armenija," so povedali pri zvezi. V polfinalu so Slovence suvereno premagali domačini Bolgari. "Pravzaprav so naši fantje tekmo izgubili v prvi tretjini, ko so zaostajali z 0 : 6, medtem ko so bili v nadaljevanju povsem enakovreden nasprotnik," so pojasnili. V borbi za tretje mesto z zelo dobro reprezentanco Gibraltarja so prav tako izgubili in tako zasedli četrto mesto.
''Z igro svojih soigralcev sem zelo zadovoljen, tako kot tudi z končno uvrstitvijo, saj smo bili verjetno najmlajša reprezentanca na turnirju, ki je bil res dobro organiziran," je povedalAlen Maučec, kapetan reprezentance.


hokej na travi zveza za hokej na travi