vestnik

Mura novo okrepitev našla v londonskem Arsenalu

Vestnik.si, 1. 8. 2023
NŠ Mura
Ben Cottrell je čarno-bejli.
Šport

Muraši imajo novega vezista.

Iz londonskega Arsenala se k Muri seli 21-letni Ben Cottrell, ki bo prvi Anglež v zgodovini, ki bo zaigral za čarno-bejle. Član mlade ekipe Arsenala bo okrepil vezno linijo Mure, odlikujeta ga dober pregled nad igro, kreativnost in tehnično znanje. Za Arsenalovi ekipi U18 in U21 je zbral 86 nastopov, ob tem pa dosegel 18 zadetkov in prispeval 13 asistenc. Član Arsenala je že vse od osmega leta starosti, bil je tudi član mlajših selekcij reprezentance Anglije. Za vezista, ki je bil pogosto kapetan ekipe U21, so pri Topničarjih med drugim zapisali, da je bil vzgled soigralcem na igrišču.

»Z Arsenalom smo se za prestop pogovarjali kar nekaj časa, Ben je hitro pokazal zanimanje, potem, ko smo mu predstavili našo vizijo in pričakovanja. V veliki meri je ta prestop izpeljal Gregor Balažic, ki je stopil v kontakt tako z igralcem, kot klubom in pokazal, da se tudi v vlogi izven igrišč dobro znajde. Takšnega igralca ni enostavno prepričati, da pride v Slovenijo in veseli smo, da nam je to uspelo. Verjamem, da bo Ben s svojimi karakteristikami dodana vrednost tej ekipi. V prihodnjih dneh pričakujemo še dve okrepitvi," je o novi pridobitvi za klubsko stran povedal Denis Rajbar

Cottrell je ob prestopu povedal, da je vesel, da je prišel k Muri in komaj čakam, da se na treningih pridruži novim soigralcem. Seznanjen je z uspehi kluba v minulih letih in upa, da jih čaka dobra in uspešna sezona, v kateri se bodo uspeli uvrstiti v kvalifikacije za evropska tekmovanja, prav tako pa, da se bodo dobro odrezali v pokalnem tekmovanju. "Verjamem, da sem se pravilno odločil, da sem prišel v Muro, kjer lahko napredujem in obljubljam, da bom naredil vse, da z uspešnimi igrami povrnem zaupanje kluba," je še dodal nov Murin vezist. 

nš-mura ben-cottrell vezist arsenal