vestnik

Začetek Prve lige prestavljen na 22. avgust

Vestnik, 11. 8. 2020
Jure Zauneker
Nogomet
Šport

Kot so sporočili iz Nogometne zveze Slovenije, se bo sezona v Prvi ligi Telekom Slovenije zaradi več pozitivnih testov pri igralcih na včerajšnjih preventivnih testiranjih začela z zamikom, in sicer 22. avgusta. Tako je odločil Odbor za nujne zadeve NZS, tekme pod okriljem NZS pa bodo do nadaljnjega potekale brez prisotnosti gledalcev.

Začetek nove sezone bo tako 22. avgusta, kar pomeni, da sredine tekme med Celjem in Muro, s katero bi se prva slovenska nogometna liga v sezoni 2020/2021 morala začeti, ne bo. 

V ponedeljek so igralci vseh desetih prvoligaških klubov opravili obvezna preventivna testiranja, poleg okužbe v nogometnem klubu Domžale v začetku meseca ter v nogometnem klubu Aluminij konec prejšnjega tedna, so okužbo z novim koronavirusom včeraj potrdili še pri nogometnem klubu Olimpija. 

Poleg odločitve o zamiku začetka nove sezone v Prvi ligi so bili sprejeti tudi nekateri sklepi za tekmovanje, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na covid-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra. Vse tekme pod okriljem NZS bodo od jutri naprej pa do nadaljnjega odigrane brez prisotnosti gledalcev. 

martjanci, nogomet, nk-čarda-nk-gančani
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična

Kot so še zapisali pri NZS, pozivajo vse klube in igralce k odgovornemu ravnanju in strogemu upoštevanju sklepov in predpisov NZS ter odločb pristojnih državnih organov. 

murska-sobota, nogomet
Jure Zauneker
Prva liga Telekom Slovenije se bo začela z zamikom, in sicer 22. avgusta.

Dodali so še, da prestavitev PLTS ne vpliva na začetek ostalih tekmovanj pod okriljem NZS, ki se bodo začele v skladu s sprejetim koledarjem ter z upoštevanjem novih sklepov za tekmovanja. 

nzs plts začetek-prvenstva