vestnik

Zadetek Prekmurca v izboru za gol tedna v konferenčni ligi

Vestnik, 26. 11. 2021
Aleš Cipot
Tomi Horvat je z golom, tako kot Mura z zmago, pritegnil oči nogometne javnosti.
Šport

Gol iz 11. minute, s katerim je Tomi Horvat Muro popeljal v vodstvo, je eden od štirih, ki se potegujejo za naziv gol tedna.

Nogometna šola Mura je sinoči v Ljudskem vrtu v zadnjih sekundah ugnala slovitega premierligaša. Tottenhamovo mrežo je že v zgodnji fazi igre načel Murin vezist Tomi Horvat in poskrbel za eksplozijo na tribunah Ljudskega vrta. Zdaj se je njegov zadetek znašel v izboru za gol tedna v zadnjem krogu konferenčne lige. 

Vse nominirane gole si lahko ogledate na tej povezavi, kjer lahko oddate tudi svoj glas. Poleg Horvata so se v izboru znašli še zadetki Jordija Gomeza, Edon Zhegrova in Lazarosa Christodoulopousa. 

Christodoulopoulos je v Nikoziji svoji ekipi Anorthosis priigral zmago proti Gentu (1 : 0). Zhegrova, član kosovske nogometne reprezentance, je bil strelec drugega zadetka na srečanju med Kairatom in Baslom. Švicarji so preko njega izenačili na 2 : 2, na koncu pa se tudi veselili zmage. Jordi Gomez pa je ciprski ekipi Omonoia zagotovil točko na tekmi proti Quarabagu, v 90. minuti je izenačil na 2 : 2. 

nš-mura konferenčna-liga tomi-horvat gol-tedna