vestnik

Zaradi kaosa v finalu lige prvakov sklican krizni sestanek. V Parizu si ne želijo ponovitve takih dogodkov

Vestnik, STA, 30. 5. 2022
Profimedia
Šport

Evropska (Uefa) in Francoska nogometna zveza (FFF), pristojne lokalne oblasti ter pariška policijska uprava bodo ob 11. uri na kriznem sestanku obravnavali stanje na sobotnem finalu lige prvakov v Parizu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nova francoska ministrica za šport Amelie Oudea-Castera je v nedeljo dejala, da želijo na ta način zagotoviti, da se kaos, ki je zaznamoval finale lige prvakov med Liverpoolom in madridskim Realom, ne ponovi. Tudi zato, ker bo Pariz leta 2024 prireditelj olimpijskih iger. "Prioritetno moramo ugotoviti, kaj natanko je šlo narobe. Iz tega se želimo naučiti pomembno lekcijo, saj nočemo, da bi se kakšen podoben dogodek ponovil kadarkoli v prihodnosti," je poudarila ministrica.

Uefa je sobotni kaos pri vstopu na stadion Stade de France v Parizu za finale lige prvakov, ki se je začel z več kot polurno zamudo, pojasnila z velikim številom navijačev brez veljavnih vstopnic. Francoska policija je medtem sporočila, da je aretirala 105 oseb, 238 je bilo v neredih lažje poškodovanih.

nogomet liga prvakov krizni-sestanek
Kaj zdaj berejo drugi