vestnik

Zaživel je regijski nogometni center za dekleta

Vestnik.si, 30. 12. 2021
Aleš Cipot
Po vzoru regijskega centra za fante je Nogometna zveza Slovenije sedaj vzpostavila še regijski center za dekleta.
Šport

Po vzoru regijskega centra za fante, ki delujejo tudi v devetih medobčinskih nogometnih zvezah, je Nogometna zveza Slovenije sedaj vzpostavila še regijski center za dekleta. Prepoznavnost ženskega nogometa, ki ima v Sloveniji bogato tradicijo, je namreč vse večja, ženski nogomet pa napreduje na vseh področjih.

Ker se vse več deklet odloča za vadbo nogometa, se je NZS odločila, da se bo vključila v proces treninga že v mlajših kategorijah. Glavni namen NZS je z regijskim centrom za dekleta (RCD) omogočiti mladim nogometašicam dodatne možnosti za njihov nogometni in osebnostni razvoj, klubom pa ponuditi strokovno pomoč pri razvoju igralk. 

RCD je namenjen vsem nogometašicam v starostni kategoriji U12 in U13 ter tudi nogometašicam kategorije U14, ki niso vključene v trenažni proces NZS centri U15. 

žnk, žnk-nona-pomurje-beltinci, trening, gornja-radgona, predstavitveni-trening
Aleš Cipot
Po vzoru regijskega centra za fante je Nogometna zveza Slovenije sedaj vzpostavila še regijski center za dekleta.

RCD se bo izvajal v skupinah vzhod, zahod in center, klubi pa bodo v skupine razporejeni glede na zemljepisno lego. RCD se bo za vsako skupino izvajal dvakrat mesečno, procese treninga pa bo v sodelovanju s klubi skrbno pripravi tehnični sektor NZS. Pri treningih bodo sodelovali tudi vodje mladinskih programov klubov slovenske ženske nogometne lige, prav tako bodo navzoči nekateri ostali klubski trenerji. 

Treningi so razdeljeni v tri vsebinske sklope, in sicer sprejemanje in podajanje žoge, razvijanje igre 1 na 1 v fazi napada in obrambe ter sodelovanje med igralkami v fazi napada in obrambe. 

regijski-center-za-dekleta rcd ženski-nogomet