vestnik

(URADNO) Šimundžo bo nasledil Čontala. Vodstvo poudarja, da so v njem že od nekdaj videli potencial za prihodnost

Vestnik.si, 28. 12. 2021
Aleš Cipot
Ante Šimundža je zdaj že bivši trener Mure
Šport

Iz Nogometne šole Mura so sporočili, da Ante Šimundža po štirih letih in pol zapušča črno-bele. Nasledil ga bo Damir Čontala.

Klub in najuspešnejši trener kluba sta sporazumno prekinila pogodbo. Kot so zapisali na spletni strani kluba, želijo "daleč najuspešnejšemu trenerju, ki je kadar koli vodil čarno-bejle in bo z zlatimi črkami zapisan v zgodovino kluba, omogočiti korak naprej v trenerski karieri".

"Nikoli ni pravi čas za slovo, nikoli ni lahko storiti tega koraka. A vsaki zgodbi pride konec in tudi naša zgodba z Antejem se tukaj končuje. Ante je z Muro dosegel praktično vse, kar se je dalo. Tako kot je on nam pomagal do vseh zgodovinskih uspehov, je Mura njemu omogočila rast kot trenerju in tega v večjih nogometnih sredinah niso spregledali. Ante odhaja v želji po novem izzivu in na tej poti mu želimo vse najboljše. Rad bi se mu zahvalil za profesionalen in korekten odnos tekom zadnjih let, ko je deloval v klubu. Standarde je postavil zelo visoko, verjamem pa, da jim bomo uspeli slediti in jih tudi nadgraditi," je v zapisu povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

damirčontala
Aleš Cipot
Damir Čontala.

Šimundžo bo na klopi Mure zamenjal Damir Čontala, ki je bil že nekaj časa član strokovnega štaba. 

"Damir je bil s tem namenom in mislijo na prihodnost pred časom dodan strokovnemu štabu prve ekipe. V njem smo že od nekdaj videli potencial za prihodnost in prvo izbiro ob spremembi na klopi članske ekipe. S svojim delom v preteklosti je že pokazal strokovnost in nogometno znanje, zato verjamemo, da je primeren za vodenje članske ekipe. Tako kot si klub prizadeva za čim boljši razvoj nogometne šole, si želimo tudi razvoja domačega strokovnega kadra in menimo, da je to korak v pravo smer. Verjamem, da bo imel tudi nov trener podporo navijačev, ki so nas podpirali skozi vsa leta. Njihova podpora bo v tem trenutku še pomembnejša," pa je o izbiri novega trenerja zapisal športni direktor kluba Denis Rajbar.

nš-mura ante-šimundža damir-čontala