vestnik

Zgodilo se je, Mura dobiva strateškega partnerja

Vestnik.si, 19. 6. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Šport

Kar se je že nekaj časa napovedalo, je dobilo potrditev. George Juncaj vstopa v Nogometno šolo Mura.

Predsednik Mure Robert Kuzmič in ameriški poslovnež George Juncaj sta podpisala pogodbo o sodelovanju, ki je podlaga za vstop strateškega parterja v klub. 

Kot so danes sporočili iz Fazanerije, strategija kluba temelji na viziji, da klubu zagotovijo svetlo prihodnost in okrepijo temelje za nadaljnji razvoj. "Zato smo v zadnjem obdobju pozornost posvetili tudi številnim pogovorom s potencialnimi strateškimi partnerji, kjer smo v pogajanjih sledili našim glavnim strateškim usmeritvam. Po pogovorih s strateškim partnerjem, ki je že od začetka jasno izpostavljal željo po obojestranskem in dolgoročnem sodelovanju, smo v klubu ocenili, da je primeren trenutek tudi za potrditev medsebojne namere v obliki pogodbe o sodelovanju. Njen vsebinski temelj je podpora strategij NŠ Mura in njenemu izvajanju. V NŠ Mura smo v gospodu Juncaju, ki že dolgo deluje v ameriškem nogometu, je lastnik kluba Michigan Stars FC, ki tudi sam vodi njegov poslovni in strokovni del, prepoznali osebo, ki bo pripomogla k vzdržnemu delovanju kluba v zadovoljstvo navijačev, mesta, regije ter nenazadnje slovenskega nogometa. Odločitev o vstopu gospoda Juncaja v NŠ Mura je sprejeta s ciljem nadgraditi delovanje kluba na vseh področjih," so zapisali.



Nadaljevali so, da bo z Juncajem zaznali pripravljenost in željo, da Mura v prihodnje skupaj razvijejo v evropski klub, ki bo deloval celovito. Prva naloga je zagotovitev stabilnosti kluba, kar bo omogočilo utrditev temeljev, ki jih je klub postavil v zadnjem obdobju in s tem vrnitev k vrhunskim tekmovalnim dosežkom. "Veseli nas, da je strateški partner kot ključno prepoznal Murino zgodbo, da se Mura vrne k svojim koreninam, kar dosegamo z zagotavljanjem pogojev za uveljavitev doma vzgojenih nogometašev. Okrepitev prepoznavnosti in ugleda kluba je eden izmed glavnih ciljev in osnova za doseganje drugih ciljev. Med njimi je posebej pomemben nadaljnji razvoj infrastrukture, ki bo Muri omogočala še boljše pogoje za trening, kar se bo odrazilo tudi v rezultatih."

Pri Muri še pravijo, da strateški partner poudarja, da sta bila prav strast navijačev in edinstvena nogometna atmosfera Pomurja glavna razloga za vstop v zgodbo. Obenem pa da se zaveda trenutne situacije, lokalnega ponosa in pričakovanja navijačev, zaradi česar so skupaj z njim zastavili srednjeročne cilje, ki jih bomo skušali doseči.

Kakšni so cilji?

Glavni srednjeročni tekmovalni cilj Mure je zgraditi kvalitetno člansko ekipo, ki se bo sposobna v roku dveh let uvrščati v evropske kvalifikacije, ter se v prihodnjih štirih letih vsaj enkrat uvrstiti v skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj. "Murino nogometno akademijo si želimo dvigniti na še višjo raven, kar bo temeljilo na vzgoji lastnih nogometašic in nogometašev. V investitorjevem matičnem klubu Michigan Stars FC prav slednjemu dajejo velik poudarek, saj so z vlaganjem v infrastrukturo prepoznana nogometna akademija s približno 6.000 mladimi talenti. Ker je strateški partner tudi uveljavljen mednarodni poslovnež, prav tako ciljamo na vzpostavitev novega, uspešnega sodelovanja z ameriškim nogometnim trgom, tako na poslovnem, kot športnem področju," so navedli. 

60db34b3951479ababe55302fb123c23
Aleš Cipot
Robert Kuzmič ostaja predsednik kluba.

Prihaja Šalja

Tako so na podlagi obojestranske želje sklenili, da predsednik kluba še naprej ostane Robert Kuzmič, ki je s sodelavci v prejšnjih letih dosegel največje uspehe v zgodovini kluba. "Njegova vnema za delovanje v klubu in prisotnost pri ustvarjanju prihodnosti Mure ostajata enaka kot doslej. Skupaj s strateškim partnerjem pa bo želja še naprej sodelovati pri uspešnih zgodbah čarno-bejlih, lažje uresničljiva. Za okrepitev sodelovanja med klubom in novim strateškim partnerjem, se bo ekipi v Fazaneriji pridružil Agron Šalja, ki je uveljavljeno ime v slovenskem nogometnem prostoru in bo novi generalni direktor kluba, ki bo hkrati pokrival športni del," so še zapisali. 

"Mura s sklenitvijo strateškega partnerstva stopa na novo pot. Na tej poti si želimo še bolj povezati tudi z vami, dragi navijači. Hvala za vašo podporo. Vsi skupaj si želimo Mure, ki je uspešna in prepoznavna na slovenskem, evropskem in (srednjeročno) tudi ameriškem nogometnem prizorišču. Z današnjim dnem na to pot stopamo še bolj odločno in samozavestno," so sklenili današnje sporočilo. 

nš-mura george-juncaj investitor