vestnik

Žiga Kous o tekmi z Olimpijo in življenju z novim trenerjem

R. B., 8. 3. 2024
Jure Kljajić
Medijska konferenca NŠ Mura.
Šport

Nogometaše Mure čaka v nedeljo ob 15. uri v 25. krogu Prve lige Telemach srečanje z drugouvrščeno Olimpijo. Misli je pred tekmo strnil kapetan Žiga Kous.

Kous je pred novinarje stopil dan po napredovanju v četrtfinale Pokala Pivovarna Union. Vsaka zmaga je dobrodošla, je dejal in dodal, da je bilo napredovanje njihov edini cilj. "Ta tekma je za nami, misli smo takoj usmerili proti Olimpiji," tako Prekmurec. Pravi, da se ekipa osredotoča le nase, ne glede na to, da bo nasprotnik iz Ljubljane po izpadu v pokalnem tekmovanju proti Kopru verjetno še dodatno motiviran. "Z njihovi težavami se ne smemo obremenjevati. Gledati moramo nase, izhajati moramo iz sebe."



Olimpija je po besedah Kousa velik klub. "Vemo, kaj pomeni v slovenskem nogometu, povrhu je aktualna prvakinja. To pove dovolj. Ekipa je zelo kakovostna, v zasedbi je nekaj odličnih posameznikov. Čaka nas izjemno zahtevna naloga, ampak igramo doma, pred našimi navijači in upam, da bomo iztržili pozitiven rezultat," so besede kapetana. Ali črno-bele že kaj skrbi pogled na prvenstveno lestvico, kjer zasedajo sedmo mesto? "Lestvica je seveda pomembna, razkriva marsikaj, vendar se trenutno na to kljub vsemu ne smemo pretirano ozirati. V prvi vrsti moramo delati na sebi z namenom, da bi bili iz tekme v tekmo boljši. Določeni obrisi za naprej so opazni, ampak težko je vse postoriti v tednu ali dveh. Imamo idejo, kakšna naj bi bila naša podoba." Nadaljeval je, da verjame, da so na dobri poti, predvsem pa močno upa, da bodo v prihodnje iz pripravljenih priložnosti dosegali zadetke. 



Življenje z novim trenerjem se je medtem najbrž že usmerilo v ustaljene tirnice. "Način vodenja je drugačen, kot smo ga bili navajeni, ampak člani strokovnega vodstva nimajo čarobne paličice, da bi nas čez noč spremenili. In nimajo 'Joysticka', da bi nas vodili po igrišču. Lahko nam dajejo navodila, ne morejo pa namesto nas podati za gol ali zatresti mreže. Spet bom ponovil, da so določeni obrisi že vidni. Potrebujemo nekaj časa, ki ga v športu sicer vedno primanjkuje, a če bomo nadaljevali delo s takšno vnemo, verjamem, da bo vse v redu."

nš-mura žiga-kous olimpija napoved