vestnik

Žikijev memorial tokrat v znamenju mladih in veteranov

Vestnik.si, 2. 2. 2024
Arhiv kluba
Žikijev memorial 2024.
Šport

Rokometni klub Pomurje je v dvorani OŠ III Murska Sobota pripravil tradicionalni mednarodni turnir Žikijev memorial v spomin na dolgoletnega pomurskega rokometnega delavca Vlada Roškarja - Žikija. Turnir je bil tokrat posvečen mladim in veteranom.

Prvi so nastopili mlajši dečki B, ki so igrali z ekipo GRK Varaždin in izgubili z 19 : 42. Pri domači ekipi so bili najboljši strelci Neo Forjanič (7), Mito Meolic in Luci Milankovič (po 4) ter Mai Simonič (3), pri gostih pa sta največ zadetkov dosegla Fran Podbojec (10) in Vedran Turk (9).

rokomet, žikijev-memorial, pomurje, krog
Arhiv kluba
Žikijev memorial 2024.

Kadeti Pomurja so igrali z ekipo MRK Čakovec in zmagali z 39 : 35. Za domače so največ zadetkov dosegli Tai Müller (12), Jaša Kranjec (8) in Jan Maretič (5), pri gostih pa sta bila najbolj učinkovita Karlo Saiweiler (8) in Nino Gregorina (7).
Ekipa mladincev je igrala pomurski derbi z RK Arcont Radgona in zmagala prepričljivo z izidom 42 : 28. Za domačo ekipo so bili najboljši strelci Niko Zver in Leo Granfol (oba po 9) ter Armin Subašić in Rene Đuričić (oba po 6). Pri gostih sta največ zadetkov dosegla Niko Perša (8) in Aljaž Breznik (7).

rokomet, žikijev-memorial, pomurje, krog
Arhiv kluba
Žikijev memorial 2024.

Za konec so se pomerili še veterani Pomurja in Kroga. Boljša je bila ekipa iz Kroga, ki je zmagala s 14 : 9. Pri Krogu so zadetke dosegli: Leon Hegeduš (5), Tone Kovačič (4), Aleš Svetec (2), Sašo Kuhar (1), Stanko Šernek (1) in Aleš Kolmanko (1), igrali so še Dušan Kolmanko in Boštjan Hanc. Za ekipo Pomurja so gole prispevali: Aleš Pintarič (4), Marko Štumpf (2), Srečko Černela (1), Stojan Cvetko (1) in Aleš Smodiš (1), igrali so še Sini Kovačič, Darjan Bencak, Dorotej Černela in Vojko Kuhar.
rokomet žikijev-memorial polet krog pomurje