vestnik

Zlati kapetan na zadnji dan leta naznanil športno upokojitev

Vestnik.si, 31. 12. 2023
Jure Kljajić
Dragićeva fundacija je letos pri OŠ I v Murski Soboti prenovila košarkarsko igrišče.
Šport

Želi ostati vpet v košarko

"Uradno naznanjam svojo upokojitev od profesionalnega športa. Živel sem svoje velike sanje in zelo sem hvaležen za številne ljudi, ki so mi omogočili, da sem igral košarko in da sem jo igral toliko časa." Tako se glasi začetek zapisa košarkarja Gorana Dragića, ki ga je ta danes objavil na družbenem omrežju Instagram. Kot je še zapisal, je pripravljen na nove izzive in si hkrati želi biti še naprej vpet v košarko.

Goran Dragić je pot poklicnega košarkarja začel leta 2003 pri 17 letih, ko je zaigral za Ilirijo iz Ljubljane. Kasneje je igral še pri KD Slovan, kjer je nase opozoril z izjemnimi predstavami. Leta 2006 se je preselil v Španijo, od koder ga je pot leta 2008 vodila v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu. V NBA je igral za ekipe Phoenix Suns, Miami Heat, Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in nazadnje v tej sezoni za Milwaukee Bucks. 
Krstni nastop v slovenski reprezentanci je doživel leta 2006, enajst let kasneje pa z ekipo postal evropski prvak in si kot prvi slovenski košarkar prislužil nagrado najkoristnejšega igralca turnirja. 

247-don-dra
Fiba
Luka Dončić in Goran Dragić leta 2017

goran-dragić košarka