vestnik

Žlogarjev pomočnik bo Kek, Kasalo zapustil bolnišnico

Robert Balantič, EkipaSN, 22. 2. 2024
Aleš Cipot
Prihod novega trenerja pomeni tudi določene premike znotraj strokovnega vodstva.
Šport

Velikega zasuka pri Muri v zadnjem trenutku ni bilo. Ko je športni direktor Robi Koren včeraj zgodaj popoldne v zelo dobro obiskano sobo za tiskovne konference na vrhu glavne tribune v Fazaneriji vstopil v družbi Tončija Žlogarja, je postalo tudi uradno, da je dozdajšnji selektor slovenske U-19 reprezentance postal novi trener Mure. Nekdanji član slovenske izbrane vrste je Prekmurcem obljubil zvestobo do konca prihodnje sezone.

Prihod novega trenerja pomeni tudi določene premike znotraj strokovnega vodstva. Tako kot smo predvidevali, se mu bo pridružil Matjaž Kek ml., ki je bil pomočnik Tončija Žlogarja že v mladinski reprezentanci, zdaj pa bosta sodelovanje nadaljevala v Fazaneriji. »Je zelo nadarjen trener, zato si želim, da bi bil z menoj. In tudi bo. Kar zadeva ostalo, bomo videli sproti, a za zdaj bistvene spremembe niso predvidene,« je povedal novopečeni trener Mure.

To kakopak pomeni tudi nov obraz na klopi mladinske ekipe, ki jo je obetavni Mariborčan vodil zelo uspešno, črno-beli upi nadaljevanje prvenstva pričakujejo na vrhu lestvice. »Smo blizu nove rešitve, ki jo želimo poiskati znotraj našega trenerskega kadra. Dokler ne bo odločitve, bo Matjaž Kek še vedno tudi trener ekipe U-19 in jo bo vodil na jutrišnji prvi tekmi drugega dela prvenstva proti Bravu,« se je odzval Robi Koren. O imenih ni želel govoriti, po naših informacijah naj bi bilo najbolj verjetno, da bo mladinski zasedbi v prihodnje poveljeval Darjan Slavic.


Kasalo zapustil bolnišnico

Niko Kasalo, ki jo je najhuje skupil v nedeljskem incidentu na prekmursko-štajerskem derbiju v Fazaneriji, je zapustil UKC Maribor, vendar to nikakor ne pomeni, da se bo nemudoma vrnil na igrišče. Črno-beli up iz Lipe še vedno čuti posledice močne detonacije, ki na srečo niso več tako izrazite, in naj bi v prihodnjih dneh opravil še dodatne specialistične preglede.

Koper - Mura predvidoma 27. marca 

V nasprotju s predvidenim urnikom je bila včeraj odigrana le ena tekma 22. prvenstvenega kroga. Muraši zaradi znanih razlogov niso odpotovali na Bonifiko, vodstvo tekmovanja je dvoboj s Koprom preložilo. Uradne potrditve novega termina primorsko-prekmurskega spopada še ni, a najbolj verjeten datum naj bi bil 27. marec.

nš-mura niko-kasalo tonči-žlogar matjaž-kek-mlajši