vestnik

Zmaga Madžaru, državni prvak Bojanovič

Vestnik.si, 25. 6. 2024
FB Fly baloon slovenia
Podelitev pokalov najboljšim.
Šport

S podelitvijo priznanj na grajskem dvorišču v Murski Soboti se je končalo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni, ki ga je pripravil Balonarski klub Roto Balon v sodelovanju z Letalsko zvezo Slovenije, mednarodno letalsko zvezo, Mestno občino Murska Sobota in Aeroklubom Murska Sobota.

Poročali smo že, da je na prvenstvu tekmovalo šestnajst pilotov iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške in Španije. Predstavnika iz domače regije letos ni bilo, so se pa pod slovensko zastavo za čim boljšo uvrstitev borili Branko Ambrožič, Vito Rome, Jernej Bojanovič ter Aleš in Radoš Švagelj. 

balonarsko-prvenstvo, baloni, toplozračni-baloni
Jure Kljajić
Baloni nad Mursko Soboto.

Piloti so danes zjutraj opravili še zadnji polet, teh je bilo teh zaradi neugodnih vremenskih razmer manj od načrtovanih, popoldan pa je sledila razglasitev rezultatov. 

balonarsko-prvenstvo, baloni, toplozračni-baloni
Jure Kljajić
Baloni nad Mursko Soboto.

Prvo mesto na odprtem državnem prvenstvu je osvojil Madžar Szabolcs Garab (10.507 točk), drugi je bil Jernej Bojanovič iz Balonarskega kluba Vojnik (10.308 točk), tretji pa Vito Rome iz Balonarskega društva Uranos (10.216 točk). V seštevku državnega prvenstva je slavil in se veselil državnega naslova Bojanovič pred Rometom in Radošem Švagljem (6458 točk), ki je bil sicer enajsti v skupni razvrstitvi. 

toplozračni-baloni odprto-državno-prvenstvo