vestnik

Zmaga Nafte, poraz Beltinec

Vestnik.si, 12. 9. 2021
Jure Zauneker
Nafta1903 Bilje
Šport

Lendavčani z igralcem manj do visoke zmage na Primorskem.

V 2. slovenski nogometni ligi so ta konec tedna na sporedu dvoboji 7. kroga. Včeraj (sobota) sta tekmi odigrala tudi prekmurska ligaša. Lendavska Nafta 1903 je na gostovanju s 5 : 2 (3 : 1) premagala Vitanest Bilje, Beltinci Klima Tratnjek pa so v Črni na Koroškem z 1 : 2 (1 : 0) klonili proti Fužinarju Vzajemci. Nafta 1903 je z devetimi točkami na osmem mestu, Beltinci Klima Tratnjek pa s točko manj zasedajo deseto mesto.

Lendavčani so odlično odprli dvoboj na Primorskem in že v 14. minuti vodili z 2 : 0. V polno sta zadela Vedran Vinko (5) in Bence Szabo (14), ki je bil uspešen realizator najstrožje kazni. Domačine je v igro za ugoden rezultat vrnil Tine Koron, ki je v 24. minuti izkoristil najstrožjo kazen. Pred odhodom na odmor so se v lendavskem taboru znova veselili. Za povišanje na 3 : 1 je v 40. minuti zadel Mihael Rebernik.

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Nafta1903 Bilje

V 52. minuti so imeli nogometaši Nafte 1903 še drugo enajstmetrovko na tekmi, z bele točke pa je bil tokrat uspešen Vinko. Nekaj upanja domačim je z zadetkom v 60. minuti vlil Luka Žižmond, ki je znižal na 2 : 4. Tri minute za tem so Lendavčani končali le z desetimi igralci na zelenici. Zaradi drugega rumenega kartona je bil izključen Burai Erik Csaba. Domačini z igralcem več niso uspeli doseči zadetka, so pa se v 94. minuti svojega petega veselili varovanci Dejana Dončića. Med strelce se je vpisal Daniel Szökrönyös.

lendava, nogomet, nafta-1903, bilje
Jure Zauneker
Nafta1903 Bilje

Beltinčani so v tem krogu gostovali na Koroškem, kjer ekipo Fužinar Vzajemci vodi prekmurski strateg Mihael Bukovec. Varovanci Damjana Gajserja so na najlepši način odšli na odmor, saj so preko Chrisa Cenerja minuto pred koncem polčasa povedli z 1 : 0. Gostitelji so hitro odgovorili. Že v 48. minuti je rezultat izenačil Luka Radić, zmago pa je koroški ekipi prinesel David Kašnik, ki je beltinskega čuvaja mreže premagal v 86. minuti.

nafta-1903 nd-beltinci 2.-snl