vestnik

Znan je točen termin prekmurskega derbija. Kdaj bodo poti vodile v Fazanerijo?

Vestnik.si, 6. 7. 2024
Aleš Cipot
Na prvoligaških zelenicah bomo spet spremljali prekmurski derbi.
Šport

Zbrali smo tudi razpored še nekaterih derbijev.

Kot smo že poročali, je bil pred dnevi opravljen žreb parov za novo sezono v Prvi ligi Telemach. Ta se bo začela tretji julijski konec tedna, v njej pa bosta po dolgih letih spet nastopila dva prekmurska kluba. In žreb je določil, da bo že v uvodnem krogu na sporedu prekmurski derbi med soboško Muro in lendavsko Nafto. 

Sedaj je že jasno, saj so tekme dobile tudi uradne termine, da bo srečanje odigrano v soboto, 20. julija, ob 20.15 na mestnem stadionu Fazanerija. Prenos tekme bo na Šport TV. 

Preostali termini 1. kroga

Sezono 2024/2025 bosta že v petek, 19. julija, ob 20.15 začela Olimpija Ljubljana in še en novinec Primorje eMundia. V soboto ob 17.30 bosta igrala Kalcer Radomlje in Koper, v nedeljo ob 17.30 je čas za dvoboj med Mariborom in Domžalami, ob 20.15 se bosta srečala še Celje in Bravo Kostel. 

mura, nafta, pokal
Aleš Cipot
Na prvoligaških zelenicah bomo spet spremljali prekmurski derbi.

Kdaj še preostali derbiji v Lendavi in Murski Soboti? 

Iz razporeda Prve lige Telemach smo zbrali še nekaj terminov bolj zanimivih tekem prekmurskih predstavnikov v prvem delu sezone. 

Mura bo v 3. krogu (predvidoma 3. avgusta) na domačem igrišču igrala proti Celjanom, ki bodo branili naslov, v 4. krogu (teden dni pozneje) bo gostovala v Mariboru, v 7. krogu (predvidoma 31. avgusta) pri Olimpiji, v 12. (predvidoma 19. oktobra) pa še v Celju. Vijoličaste bodo v Fazaneriji gostili v 13. krogu (predvidoma 26. oktobra), Olimpijo pa v 16. (predvidoma 23. novembra).

Naslednji prekmurski derbi v jesenskem delu sezone bo konec septembra, ko bo Mura v Lendavi gostovala v 10. krogu.

Nafta bo pri Olimpiji gostovala v 3. krogu, pri Celju v 8. krogu (predvidoma 14. septembra), pri Mariborčanih pa v 18. krogu (predvidoma 7. decembra). V lendavskem športnem parku bodo Maribor gostili v 9. krogu (predvidoma 21. septembra), Olimpijo v 12. (predvidoma 19. oktobra), Celje pa v 17. krogu (predvidoma 30. novembra). 

prva-liga-telemach razpored prvi-krog