vestnik

Znana je prva okrepitev Mure za prihodnjo sezono

Robert Balantič, EkipaSN, 13. 5. 2023
Aleš Cipot
Muraši so v svoje vrste privabili prvo okrepitev.
Šport

V Fazaneriji so misli usmerjene v domači obračun z Gorico in zelo intenzivno tudi v prihodnjo sezono. Muraši so v svoje vrste privabili prvo okrepitev.

Ker prejšnji konec tedna muraši niso imeli tekmovalnih obveznosti, so si lahko po zadnjem porazu v Ljudskem vrtu in dokaj stresnem obdobju privoščili nekaj prostih dni. »Malo zaradi psihološkega odklopa, bolj pomembno je bilo zaradi nekaj počitka,« je povedal Dejan Grabić. Njega in njegove varovance čaka danes pomemben izziv. V Fazanerijo prihajajo Goričani, za črno-bele so točke v boju za evropsko vozovnico, v katerem resda imajo le še minimalne možnosti, nujno zlo. Takšno je tudi vodilo štirikratnih prvakov v reševanju pred izpadom, kar bi moralo pomeniti zanimiv spopad. »Mislim, da smo v preteklih dneh zelo solidno trenirali. Tudi tisti, ki so imeli manjše težave, so se telesno 'sestavili', in menim, da bomo pripravljeni,« pravi trener murašev.



V preteklih tednih je slačilnici javno poslal nekaj odmevnih sporočil. Jasno in glasno je povedel, s čim ni zadovoljen in kaj ga moti. Nazadnje po dvoboju pod Kalvarijo in kakopak nas je zanimalo, kakšen je odziv ekipe po krajšem oddihu. »O tem se lahko pogovarjamo po tekmah in ocenjujemo takrat. Najpomembnejša je reakcija na tekmi. Na treningih so zelo dobri,« je odvrnil prvi mož črno-bele stroke.


Pogodba podpisana


Zdaj je v središču pozornosti kakopak obračun z zasedbo iz mesta vrtnic, toda v prekmurskem nogometnem hramu je pogled že v veliki meri usmerjen tudi v prihodnjo sezono. »To je proces, ki traja že mesec dni, mesec in pol. Vse od mojega prihoda. In ne glede od razpleta še obeh prihajajočih tekem, od zaključka prvenstva, imamo enako vizijo, kako nadaljevati od poletja naprej. O tem smo že veliko govorili. Bomo videli, kako uspešni bomo v praksi,« je povedal Dejan Grabić.

almin kurtović
FB NK Bravo
Almin Kurtović.


Niti kančka dvoma ni, da se bodo v igralski zasedbi pripetili koreniti premiki. Odhodov ne bo malo, ob vključevanju mladih igralcev bo kar nekaj sveže krvi. In prva okrepitev je znana. Ter pričakovana! Poleti se bo začetku priprav nogometašev Mure pridružil Almin Kurtović iz Brava, ki je bil pred vrati Fazanerije že januarja, a so Šiškarji zahtevali previsoko odškodnino. Od 1. junija bo prost igralec, vmes so Sobočani s 23-letnikom, ki se dobro znajde tako v vlogi bočnega branilca, kot v zvezni vrsti, obnovili pogovore ter dosegli dogovor o sodelovanju. Uradne potrditve iz kluba sicer ni, toda po naših informacijah se je ta teden že zgodil tudi podpis pogodbe ...

nš-mura okrepitev almin-kurtović