vestnik

ŽNK Mura Nona odpira novo sezono. Tudi letos je cilj dvojna krona

Vestnik.si, STA, 12. 8. 2023
Loris Cipot/Fotolens.si
Črno-bele bodo sezono odprle s tekmo proti Ljubljani.
Šport

S tekmo v soboški Fazaneriji se bo danes začela 32. sezona slovenske ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Na prvi tekmi sezone se bosta pomerili ekipi Mura Nona in Ljubljana, tri tekme pa bodo na sporedu še v nedeljo.

V novi sezoni bo v ženskem članskem tekmovanju igralo devet ekip, novinca v tekmovanju sta Gažon in Drava Ptuj. Naslov prvakinj branijo nogometašice Mure None, ki so v minuli sezoni osvojile dvojno krono - državnemu naslovu so dodale še naslov prvakinj pokala Nogometne zveze Slovenije. V taboru prvakinj so pred novo sezono doživeli precej sprememb, ambicij pa niso spreminjali. Po sedmih letih se je v klub vrnil 59-letni strokovnjak Bojan Jančar. Pomurke so bile z njim petkrat zaporedoma državne prvakinje, štirikrat so osvojile pokal, prebile so se v šestnajstino finala lige prvakinj. "Tudi v novi sezoni želimo osvojiti tako prvenstvo kot pokal. Priprave na novo tekmovalno sezono smo v celoti izvedli v domačem okolju, kjer imamo idealne pogoje za delo. Glavni vrhunec v tem delu prvenstva pa je igranje kvalifikacij za ligo prvakinj, kjer si želimo, da bi odigrali na najvišji možni ravni in se prebili v zaključne boje," je pred novo sezono cilje nanizal Jančar.

Dvojne krone si želi tudi Olimpija


Ambiciozno v novo sezono vstopajo tudi pri ljubljanski Olimpiji, ki je v minuli sezoni zasedla drugo mesto tako v pokalu kot ligi. Trener Zlatko Gabor je povedal, da so priprave potekale običajno. "Punce so pridne, delovne, prisotne je nekaj utrujenosti. Odšlo je nekaj izkušenih igralk, ekipo smo pomladili z dobrimi slovenskimi, tehnično in taktično podkovanimi igralkami. Seveda se vsi v klubu zavedamo, da bo težko, da bodo nihanja in pritiski. Pri puncah vidim, da so lačne zmag. Cilj je še vedno isti: dvojna krona," je dejal Gabor.


Poleg Mure None, Olimpije in Ljubljane so članice ženske lige še ekipe Krim, Gažon, Drava Ptuj, Cerklje, Radomlje Medex in Primorje Gaia Naturelle.

nogomet ženske dp napoved