vestnik

ŽNK Mura Nona pripeljal Slovakinjo in Srbkinjo. Na prvi pripravljalni tekmi izgubile z Madžarkami

Vestnik.si, 4. 2. 2024
ŽNK Mura Nona
V črno-belem dresu novi igralki.
Šport

Ženski nogometni klub (ŽNK) Mura Nona ima novi igralki.

Kot prvi okrepitvi v zimskem prestopnem roku so predstavili Aleksandro Đorđević in Terezo Bednarovo. Prva se v Mursko Soboto seli iz srbskega kluba ŽFK Mašinac. Najbolje se znajde na mestu osrednje ali leve bočne branilke, bila je članica mlajših selekcij reprezentance Srbije, prav tako je aktualna članica A reprezentance. Ob prihodu je povedala, da komaj čaka nove izzive, ter da je pripravljena maksimalno garati, da pomaga ekipi do pozitivnih rezultatov in osvojitve zastavljenih ciljev. 



Druga je Slovakinja, ki je prišla iz danskega kluba Aab Kvinde Elitefodbold, pred tem je bila članica SK Slovan Bratislava in avstrijske ekipe SKV Altenmarkt frauen. Igra na položaju osrednje branilke ali defenzivne vezistke. "Vesela sem, da začenjam svojo zgodbo v Muri Noni. Hvaležna sem klubu za izkazano zaupanje in toplo dobrodošlico. Več kot veselim se izzivov, ki so pred nami in verjamem, da nas čakajo dobre stvari in da ponovno osvojimo dvojno krono. Počutim se izjemno motivirana in počaščena, da bom lahko del tega kluba in tega projekta," tako Slovakinja. 

Obe sta podpisali pogodbo do konca avgusta letos. 

Tehnični vodja ŽNK Mura Nona Dejan Škerlak je ob predstavitvi novih igralk dejal, da so morali v klubu po nekaterih odhodih pravočasno odreagirati. Z omenjenima igralkama bodo zapolnili vrzel predvsem v defenzivnem delu igre. "Gre za nogometašinji, ki imata kljub mladosti že kar nekaj izkušenj, tako v klubskem kot v reprezentančnem nogometu. Verjamem, da nam bosta pomagali pri doseganju zastavljenih ciljev," je poudaril. 

Za črno-belimi je tudi prva pripravljalna tekma. V soboto so se pomerili z madžarskim klubom Puskas Akademia in klonile z 2 : 0. V novem dresu sta se prvič predstavili tudi okrepitvi.

ŽNK Mura Nona, priprave
ŽNK Mura Nona
ŽNK Mura Nona - Puskas Akademia.

žnk-mura okrepitve