vestnik

SŽNL: Mura Nona ugnala Ljubljano, a ni navdušila

Vestnik.si, 12. 8. 2023
Arhiv kluba
Špela Kolbl je bila dvakratna strelka.
Šport

V uvodni tekmi 1. kroga slovenske ženske nogometne lige (SŽNL) je ŽNK Mura Nona ugnal ŽNK Ljubljana z 2 : 0, zadnje pol ure pa je igral z dvema igralkama več od nasprotnic. Pri domačih so se poškodovale kar tri nogometašinje, odrešitev pa je prinesla kapetanka Špela Kolbl.

ŽNK Mura Nona - ŽNK Ljubljana 2 : 0 (1 : 0)

Mestni stadion Fazanerija, 300 gledalcev, sodnik: Blaž Prelog (Ptuj). 

Strelka: 1 : 0 Kolbl (17, 11 m), 2 : 0 Kolbl (70).

Rumena kartona: Vilčnik; Pintarič.

Rdeča kartona: Petrič (15), Pintarič (59, drugi rumeni) - obe ŽNK Ljubljana.

ŽNK Mura Nona: Kocijan, E. Kos, Kolbl kap., De Jesus Matos, Hofman (Jakšič, 85), Rakovec, Vilčnik (L. Kos, 62, Cvetkovič, 85), Klopčič (Sok, 6, Kršljin Stojič, 85), Dolinar, Rozmarič, Silva Bomfim. Trener: Bojan Jančar. 

ŽNK Ljubljana: Begić, Zakrajšek, Dasović Ravnik (Andlovic, 87), Intihar, Petrič, Pintarič, Kern, Turk kap. (Šmid, 62), Kumalić (Jerovšek, 62), Kastelec, Tibaut (Koprivnikar, 78). Trenerka: Urška Žganec. 

2: Že takoj na začetku težka poškodba Lare Klopčič. Namesto nje je vstopila Ines Sok. 

5: Po prostem strelu Lee Dolinar žogo izpod prečnika odbija visoka Pamela Begić, nekdanja napadalka, ki se je ob koncu minule sezone preselila na vrata Ljubljane.

8: Kljub velikosti Begićeva ni uspela zaustaviti žoge po strelu Josilene De Jesus Matos, okroglo usnje pa je zatreslo prečnik.  

15: Enajstmetrovka za Muro Nono! Dolinarjeva je spet izvedla nevaren prosti strel z desne strani, žogo pa je pred vrati namerno kar z roko izbila Zala Petrič in za to prejela rdeči karton, sodnik pa je pokazal na belo piko.

17: GOL 1 : 0 Špela Kolbl! Po krajšem premoru je kazenski strel zanesljivo izvedla kapetanka Mure None. 

22: Žoga je po strelu Josilene De Jesus Matos za malenkost zgrešila vrata. 

45+2: Nevaren strel Špele Kern, ki je švignil tik nad prečnikom. 

45+3: Konec prvega polčasa. 1 : 0. 

56: Odličen strel Špele Rozmarič z leve strani z 20 metrov, Begićeva pa je s konicami prstov izbila žogo preko prečnika v kot. 

59: Še ena izključitev pri Ljubljani. Nika Pintarič si je zaradi grobega prekrška nad Josilene prislužila drugi rumeni karton na tekmi.  

63: Velika priložnost za Muro Nono: po ostri podaji Kolblove z leve strani je Begićeva ravno toliko odbila žogo, da jo je za las zgrešila Josilene na desni strani. 

69: Po podaji Josilene z leve strani je iz idealne priložnosti žogo mimo vrat poslala Neli Hofman. 

70: GOOL 2 : 0 Špela Kolbl! Kdo drug kot kapetanka Mure je razrešila vse dileme glede tokratnega zmagovalca dvoboja. Žogo je nasprotnicam odvzela Lucija Kos, jo prepustila Hofmanovi, ta pa je z lepo podajo po tleh našla Kolblovo, ki je pobegnila obrambi in mirno s strelom po tleh z desnico premagala Begićevo. 

79: Po kotu z desne strani je s strelom iz bližine natančno merila Evelina Kos, a je žogo v zadnjem hipu odbila branilka gostij. 

84: Po lepi dvojni podaji s Hofmanovo je znova pred vrata prodrla Kolblova, a tokrat je njen strel z levico Begićeva ubranila. 

90: Tri minute dodatka.

93: Konec tekme. 2 : 0. 

Zaslužena zmaga domačih, ki pa bi morala biti dosežena z višjo prednostjo. 

ženski-nogomet žnk-mura-nona žnk-ljubljana