vestnik

Mura Nona premagala Radomlje s 5 : 1

Vestnik.si, 30. 8. 2024
Arhiv kluba
Špela Kolbl in Sara Makovec sta uprizorili pravi šov v napadu.
Šport

V 2. krogu slovenske ženske nogometne lige je Mura Nona v Fazaneriji gostila Radomlje. Gostje so najprej šokirale črno-bele, vendar pa to ni dolgo trajalo in na koncu so Sobočanke s pomočjo šova Sare Makovec in Špele Kolbl prišle do še en ene zanesljive zmage in vsaj začasnega vodstva na lestvici.

ŽNK Mura Nona - ŽNK Radomlje Medex 5 : 1 (3 : 1)

Mestni stadion Fazanerija Murska Sobota, 100 gledalcev, sodnik: Blaž Prelog (Ptuj).

Strelke: 0 : 1 Javorič (23), 1 : 1 Vilčnik (25, 11 - m), 2 : 1 Kolbl (43), 3 : 1 Makovec (45), 4 : 1 Kolbl (59), 5 : 1 Kolbl (67). 

Rumen karton: L. Kos (ŽNK Mura Nona).

ŽNK Mura Nona: Gavillet, Šoštarič Karič (Hrga, 70), Rakovec (Kravets, 46), Vindišar, E. Kos, Sivolobova, Kolbl kap. (Eferl, 70), L. Kos (Dolinar, 63), Vilčnik, Makovec, Malakhova (Cvetkovič, 81). Trener: Vladimir Kokol.

ŽNK Radomlje Medex: M. Zajc, A. Zajc, Omerzu, Gerbec, Gadnik kap., Javorič, Žagar (Doles, 79), Medić (Močnik, 88), Omejec Židan, Špiler (Jakopič, 46), Bazjak, Rožič Mavrič. Trener: Matej Rožič Mavrič.

Tule so najpomembnejši trenutki tekme:

23: GOL 0 : 1 Jona Javorič! Potem ko gostiteljice, predvsem kapetanka Špela Kolbl, niso izkoristile več priložnosti, so trdožive Radomljanke to kaznovale. Po desni strani je v protinapad krenila Jona Javorič in ob Zali Vindišar z diagonalnim strelom po tleh premagala vratarko Gavilletovo. 

24: Enajstmetrovka za Muro Nono! Kolblova je že v naslednjem napadu prodrla po levi strani na rob kazenskega prostora, branilka Radomelj jo je spotaknila, sodnik pa je takoj pokazal na belo piko. 

25: GOOOL 1 : 1 (11 - m) Noelle Vilčnik! Standardna izvajalka enajstmetrovk pri črno-belih je poslala vratarko v eno smer, žogo pa v drugo.  

43: GOOOL 2 : 1 Špela Kolbl! Kapetanka je vendarle zadela. Gostje so izgubile žogo na levi strani, prestregla jo je Sara Makovec in asistirala Kolblovi, ki je pobegnila in z diagonalnim strelom po tleh poslala okroglo usnje v mrežo.

45: GOOOL 3 : 1 Sara Makovec! Tokrat je Kolblova vrnila z asistenco Makovčevi. Z desne strani je podala pred vrata, Sara pa je mirno pospravila žogo pod prečnik. 

59: GOOOL 4 : 1 Špela Kolbl! Potem ko je novinka v črno-belem klubu, Ukrajinka Darya Kravets, po kotu z glavo iz bližine zadela prečnik, je bila tokrat bolj natančna kapetanka domačih. Po še eni asistenci Makovčeve je sprejela žogo, preigrala vratarko gostij in poslala žogo v nebranjeno mrežo.  

67: GOOOL 5 : 1 Špela Kolbl! Spet je udarila dvojica Makovec - Kolbl, kapetanka pa se je izdatno odkupila za neizkoriščene priložnosti na začetku tekme. To je bila skoraj zrcalna slika akcije iz 59. minute. Povsem na isti strani je Makovčeva spet z asistenco po tleh našla Kolblovo, ta pa je tokrat premagala vratarko z rahlim lobom. 

75: Žoga po strelu Vilčnikove s 25 metrov in obrambi vratarke končuje v prečniku.

87: Evelina Kos je poskusila še z večje razdalje, žoga pa je pristala nad prečnikom na mreži. 

90: Sodnik je glede na več menjav kar hitro dosodil konec tekme, na kateri pa je bil zmagovalec tako ali tako že zdavnaj določen. 

sžnl drugi-krog žnk-mura-nona žnk-radomlje