vestnik

Pomurke v drugem polčasu zlomile odpor Krimovk

Vestnik.si, 15. 11. 2020
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK RollJet Krim
Šport

V 12. krogu SŽNL je ŽNK Nona Pomurje Beltinci na stadionu v Gornji Radgoni premagal ŽNK Krim RollJet s 7 : 0 (1 : 0).

V turobnem vremenu se v prvih dvajsetih minutah na stadionu TŠC Trate ni zgodilo nič razburljivega. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-rolljet-krim, žnk
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK RollJet Krim

Prvi zadetek Pomurk je padel po prvem kotu na tekmi, v 23. minuti. Podajo iz kota je izvedla Luana Zajmi, pred vrati pa je svojo čuvajko prehitela in najvišje skočila Kaja Korošec ter z glavo zatresla mrežo nasprotnic - 1 : 0. To je bil tudi izid prvega polčasa. 
V drugem polčasu je domači trener Sandi Bauer še okrepil zasedbo na igrišču in že v 48. minuti so Pomurke dosegle svoj drugi zadetek na tekmi. Po prostem strelu, ki so si ga ob svojem kazenskem prostoru priborile gostje, je Lucija Grad podala na drugo stran do Staše Čagran, ta pa je nato naredila napako, kar so izkoristile gostiteljice in preko Špele Kolbl povečale vodstvo - 2 : 0.  
V 54. minuti je po pritisku Pomurk natančno merila Sara Makovec - 3 : 0.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-rolljet-krim, žnk
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK RollJet Krim

V 58. minuti sta Zajmijeva in Koroščeva skoraj ponovili akcijo iz 23. minute. Luana Zajmi je tokrat podala iz prostega strela, Kaja Korošec pa je po strelu z glavo zadela prečnik. Malce natančnejša je bila v 64. minuti Nina Kajzba, ki je po prostem strelu Zajmijeve z glavo poslala žogo v daljši kot vrat gostij - 4 : 0. Kmalu zatem se je Kajzbova znašla sama pred vrati Krimovk, a je tokrat streljala slabše oziroma mimo vrat. V 68. minuti pa ji ni bilo težko zadeti, ko je po prodoru Kim Juršnik na desni strani in odlični podaji Makovčeve iz bližine samo pospravila žogo v mrežo - 5 : 0.   
Najlepši zadetek je padel v 82. minuti. Kolblova je lepo našla Kajo Korošec pred kazenskim prostorom, slednja si je spretno zaustavila žogo in potem z volejem poslala žogo pod prečnik in v mrežo - 6 : 0. To je bil pravi evrogol, ki ga Koroščevi lahko zavidajo tudi najbolj nevarni napadalci. 

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-rolljet-krim, žnk
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK RollJet Krim

V 87. minuti so imele Krimovke najlepšo priložnost na tekmi, ko se je sama pred kazenski prostor domačink prebila Špelca Zorjan, a je nato streljala po tleh za malenkost mimo vrat. V 90. minuti je Kolblova idealno zaposlila Luano Zajmi, ta pa je spretno preigrala vratarko Sašo Oblak in pospravila žogo v mrežo - 7 : 0. Razlika v kakovosti med ekipo, ki je prva, in ekipo, ki je tretja na lestvici, je bila več kot očitna. 

Pred pričetkom tekme je predsednik kluba Branko Gros podelil Tjaši Tibaut priznanje za 300. odigrano tekmo v dresu pomurskega kluba.

žnk-beltinci, krim
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK Krim

To je bilo edino srečanje tega kroga, saj sta bili tekmi med Ajdovščino in Olimpijo ter med Radomljami in Mariborom Taborom preloženi. Prvenstvo bo sedaj mirovalo do sredine marca. Pomurke vodijo več kot zanesljivo z vsemi zmagami, vodilna pa je še naprej tudi Nina Kajzba na lestvici strelk, sedaj s 23 zadetki. Kolblova na tretjem mestu jih ima 16. 
Pomurje čaka še najpomembnejša tekma v sredo, 18. novembra, ob 13. uri, ko bodo v 2. krogu kvalifikacij Lige prvakinj v Gornji Radgoni gostile Ferencvaros iz Budimpešte. Zmagovalna ekipa se bo uvrstila v skupinski del Lige prvakinj. 

žnk-beltinci, krim
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK Krim

ŽNK Nona Pomurje Beltinci - ŽNK Krim RollJet 7 : 0 (1 : 0)

TŠC Trate Gornja Radgona, brez gledalcev, sodnik: Lukas Gregorinčič (Stročja vas). 

Strelke: 1 : 0 Korošec (23), 2 : 0 Kolbl (48), 3 : 0 Makovec (54), 4 : 0 Kajzba (64), 5 : 0 Kajzba (68), 6 : 0 Korošec (82), 7 : 0 Zajmi (90). 

Rumena kartona: Janež, Šmid (obe Krim RollJet). 

ŽNK Nona Pomurje Beltinci: Nemet, Golob (N. Nemec, 80), Kolar (Juršnik, 46), Sok (T. Nemec, 46), Korošec, Kolbl kap., Zajmi, Hofman (Kajzba, 46), Rozmarič, Tibaut (K. Horvat, 80), Makovec. Trener: Sandi Bauer.

ŽNK Krim RollJet: Oblak, Intihar (Steklačič, 74), Grad, Turk kap., Janež (Ham, 77), Erman (Šenk, 59), Šmid, Pintarič (Zorjan, 81), Mi. Kastelec, Čagran, Mo. Kastelec (Kutnjak, 63). Trener: David Fekonja.

žnk-nona-pomurje-beltinci, žnk-rolljet-krim, žnk
Aleš Cipot
ŽNK NONA Pomurje Beltinci : ŽNK RollJet Krim

žnk-pomurje krim gornja-radgona