vestnik

Znova izjemni dosežki pomurskih kajakašev

Vestnik.si, 31. 5. 2023
Arhiv kluba
Trening na Savi pred tekmo.
Šport

Mladi pomurski kajakaši so se udeležili mednarodne regate v Bratislavi in tekem v Brestanici in Krškem ter spet dosegli izjemne rezultate.

Hana Bedernjak je v Bratislavi nastopila na mednarodni regati v sprintu na mirnih vodah, kjer je v finalni vožnji v K4 kajaku z ostalimi članicami reprezentance dosegla izjemno 5. mesto, ob zelo močni konkurenci z celotne Evrope se je kot posameznica uspela prebiti v polfinalne vožnje, kar je izvrsten uspeh.


Mladi kajakaši pa so se udeležili tekem v Brestanici in Krškem. V Brestanici je Ariel Šadl razveselila z 2. mestom, prav tako kot Noah Šadl in Aljoša Sakač v dvojcu. Noahu Šadlu in Aljoši Sakaču se je medalja izmuznila za stotinke, zasedla sta 4. in 5. mesto. Sven Šeruga, Dorotej Sakač, Vid Hriberšek in Marij Paluc se v močni konkurenci žal niso prebili v finale.

kajak-kanu, brestanica, sava
Arhiv kluba
Mladi pomurski kajakaši dosegajo izjemne rezultate.

V Krškem pa je potekalo državno prvenstvo v spustu na divjih vodah. Noah Šadl je zasedel izjemno drugo mesto in postal državni podprvak med cicibani, Aljoša Sakač pa odlično 5. mesto izmed 21 najboljših cicibanov pri nas. Ariel Šadl je postala z 2. mestom državna podprvakinja med mlajšimi deklicami, Riji Pertoci pa se je medalja za las izmuznila, tako je zasedla 4. mesto. Sven Šeruga se je boril do konca in zasedel odlično 4. mesto, Dorotej Sakač je bil 15. Vid Hriberšek je razveselil z izjemnim 3. mestom v mladinski konkurenci, Marij Paluc pa z odličnim 6. mestom.
Aljoša Sakač, Noah Šadl in Sven Šeruga so v ekipni tekmi premagali vso konkurenco in postali ekipni državni prvaki v spustu na divjih vodah. Izjemnih dosežkov smo v kajaku deležni že nekaj časa, kar nakazuje tudi na vrhunske rezultate v bodoče.
kajak-kanu hana bedernjak