vestnik

Žreb za Ligo prvakinj: Pomurke najprej z irskim Shelbournom

Vestnik.si, 24. 6. 2022
Aleš Cipot
Slovenske šampionke iz Pomurja bodo skušale sprva izločiti Irke iz Dublina.
Šport

V Nyonu v Švici je bil žreb prvega kroga Lige prvakinj. ŽNK Nona Pomurje Beltinci je bil izžreban prav kot prvi, za svojega prvega nasprotnika pa je dobil Shelbourne FC iz Irske.

V skupini 1, kjer je Pomurje, se bosta pomerila še Valur iz Islandije in FC Hayasa iz Armenije. Zmagovalca obeh parov se bosta nato udarila v finalu, najboljši iz skupine pa bo potem napredoval v 2. krog, kjer bo pare v novih skupinah določil novi žreb. 

Prve tekme prvega kroga bodo 18. avgusta, finalne tekme prvega kroga in tekme za tretje mesto pa 21. avgusta. ŽNK Pomurje si je spet izboril pravico gostitelja turnirja, tako da bodo dvoboji znova potekali v Sloveniji, in sicer v Murski Soboti in Gornji Radgoni. 

"V naši skupini imamo dva predstavnika, ki gojita otoški stil nogometa. Zato bomo morali popraviti skok in duel igro. Zadovoljen pa sem, ker sta obe ekipi na naši kakovostni ravni. Veselimo se prve tekme proti irskemu predstavniku. Verjamem, da se bomo dobro pripravili in preučili Irke," je za NZS po žrebu dejal športni direktor Pomurja Štefan Kozic.

"Tekmic ne poznamo dobro, a vem, da jih bomo v prihodnjih tednih dobro preučili. Vemo le to, da so igralke Shelbourna državne prvakinje Irske. Menim, da smo dobili skupino, kjer so vse ekipe premagljive. Ognili smo se favoritom, tudi Juventusu, St. Pöltnu in Twenteju. Ekipe naše skupine prihajajo z Irske, Islandije in Armenije. Če bi gostovali, bi nas čakala dolga pot. Zato sem vesela, ker turnir gostimo doma," pa je dodala kapetanka Špela Kolbl.

Finale bo naslednje leto v Eindhovnu na Nizozemskem. 

Uefa.com
Skupina 1, v kateri je ŽNK Pomurje.
žreb liga-prvakinj nyon žnk-pomurje valur-reykjavik