vestnik
Nazaj na seznam dogodkov
27.7. sobota
KONCERT: SPECK (AT) + ZAGUŠLJIVI DIM (HR)
Pričetek ob: 21:00

KONCERT: SPECK (AT) + ZAGUŠLJIVI DIM (HR)

grajsko dvorišče Murska Sobota

📍MIKK Murska Sobota
📅Sobota, 27. julij 2024 ob 21h
Grajsko dvorišče Murska Sobota
🎟Vstopnina 10 EUR
🔥Koncert: SPECK (AT), Zagušljivi dim (HR)
🎶Na Grajsko dvorišče prihajata dva benda iz sosednjih držav, ki nas bosta popeljala v zvočno ekstazo ob energičnih zvokih kitar, igrivih bas linij in poplesujočih bobnarskih ritmov. Obisk obvezen za vse ljubitelje kraut rocka, psihadeličnega in progresivnega rocka ter fane zasedb kot so: Electric Moon, Guru Guru, Earthless, Yuri Gagarin, Hawkwind,…
Časovnica:
21:00 Vrata
22:00 koncert Zagušljivi dim
23:00 koncert SPECK
__________________
➡SPECK (AT)
Pozno v letu 2019 je bilo potrebno v kratkem roku zapolniti koncertni termin na Dunaju. Trije glasbeniki so bili naprošeni, da odigrajo jam set. Publika je bila nad špilom navdušena in je povprašala glasbenike po imenu benda. Tako so bili rojeni SPECK.
Od takrat je trojica zavzela številna prizorišča v Avstriji in drugod. Vsak nastop v živo je intenzivna in energična izkušnja, ki vnaša napetost nepričakovanega. Glasbo SPECK-ov bi lahko opisali kot: Ropotajoči bobni, hipnotične bas linije, ekspresivne kitarske solaže, uporaba težkih wah efektov, povratnih šumov in spreminjajočih frekvenc.
V decembru 2021 je bend izdal debitantski album “Unkraut”, ki sestoji iz petih različnih jamov. V aprilu 2021 so v živo posneli 23- minutno improvizacijo, ki sliši na ime “The Metz Session”. Ta improvizacija je bila pozneje izdana na skupnem Lpju z Interkosmos preko založbe Sulatron Records. V marcu 2022 se je skupina pridružila založbi Tonzonen Records. V oktobru 2023 so pri tej založbi izdali svoj drugi album z naslovom “Eine Gute Reise”.
Bandcamp
speckspeckspeck.bandcamp.com
Instagram
@speck_speck_speck
instagram.com/speck_speck_speck
Facebook
facebook.com/speckspeckspeck
live shows
tonzonen.de/tourdaten
debut album “Unkraut”, 2020
speckspeckspeck.bandcamp.com/album/unkraut
video for „Metz Session“, 2021
youtu.be/68B09g3R5tE
➡Zagušljivi dim (HR)
Zagušljivi dim je tričlanska skupina iz Čakovca (Hr), katera išče navdih v številnih svetovih v nas in zunaj nas. Mantrično muzikalno potovanje s ciljem raziskovanje čudežnega, izmuzljivega, neznanega in navidezno znanega.
Leta 2022 so izdali album za WV Sorcerer, avgusta/septembra pa načrtujejo izdajo novega albuma pod isto založbo v koprodukciji z Ramble records Avstralija in Echodelick ZDA( https://ramblerecords.com in https://echodelickrecords.bandcamp.com/).
Bandcamp
https://zagusljividim.bandcamp.com/
Instagram
https://www.instagram.com/zagusljividim/
Facebook
https://www.facebook.com/zagusljividim/
Youtube
https://www.youtube.com/@zagusljividim6142
_________
* Projekt Aleternativna godba je podprt iz strani Ministrstva za kulturo RS