vestnik

Rezultati iskanja

Vida Lang: "Večina mladih čaka na izkušnje v domači pokrajini"

Vida Lang iz Kraščev na mariborski fakulteti za naravoslovje in matematiko kot asistentka poučuje bodoče učitelje biologije, obenem pa je doktorska študentka in mlada raziskovalka. Z njo smo se pogovarjali o tem, ali študentje že med samim študijem razmišljajo o poklicnih možnostih in v kolikšni meri učitelji dobivajo dovolj priložnosti, da lahko opravijo strokovni izpit.

(FOTO) Pri Pavlovi hiši so mladi iz Avstrije in Slovenije ustvarjali grafite

Dobrodelno društvo Four Elements, ki se angažira na področju mladinske kulture, je pod vodstvom grafitarja in umetnika Backa priredilo čezmejno delavnico na Gimnaziji BORG v Bad Radkersburgu in v Mladinskem centru v Gornji Radgoni, ki se je zaključila na dvorišču Pavlove hiše v Potrni, kjer so mladi izdelane ideje grafitov pršili na barvne stene oziroma panoje.

(KOLUMNA) Novinar je lahko vsak. Kajne?

Stavek v naslovu slišimo pogosto in pravzaprav tudi drži. Novinarska izobrazba za to, da lahko opravljaš to delo, ni potrebna.

(FOTO) V Bunkerju uživali ob hitih Erica Claptona

V soboškem Bunkerju so sinoči pripravili Večer z Ericom Claptonom. Gre za projekt Ivana Pešuta, kitarista iz Reke, ki je z namenom, da bi občinstvo lahko uživalo v večeru, napolnjenim s poznanimi hiti Erica Claptona, izbral izvrstne glasbenike. Koncert je bil sestavljen iz akustičnih skladb, ki so bile posnete v produkciji MTV, in iz studijskih hitov kitarskega virtuoza. Utrinke je zbral fotograf Jure Zauneker.

Eden najboljših slovenskih strelcev prevzel vodenje nižjeligaša

ŠD Kobilje je jesenski podprvak v MNL Lendava, v spomladanski del pa se bo podalo z legendarnim imenom na trenerskem stolčku.

V Veliki Polani bodo postavili nov rastlinjak za gojenje paradižnika

V velikopolanski poslovni coni Vudina bodo do 15. septembra postavili 2,4 hektarja velik rastlinjak, predvidoma oktobra pa bodo v njem posadili prve sadike paradižnika.

Mura v Kranju: Zdaj so pomembne točke

Nogometaši Mure danes ob 14. uri gostujejo v Kranju pri Triglavu. Tekmo 23. kroga PLTS si lahko v neposrednem prenosu ogledate na Planet TV, če tega ne morete, pa jo lahko spremljate z nami.

(FOTO) Končan 6. Lebarjev memorial v streljanju. Kdo so zmagovalci?

V spomin na prejšnjega predsednika Občinske strelske zveze Murska Sobota Jožeta Lebarja je bil na soboškem strelišču tridnevni 6. Lebarjev memorial.

(FOTO) Črno-bela razstava gostüvanj v Genterovcih

V vaškem domu v Genterovcih so odprli razstavo starih črno-belih fotografij z naslovom Tüdi gostüvanje je bilou v našuj vesi.