vestnik

Rezultati iskanja

V Lemerju zbirali star papir za Ajdo Bergles

Pobudnica akcije je bila Sandra Gerenčer, predsednica Športno-kulturno-turističnega društva Hrast Lemerje.

(FOTO) Tako so okronali novo vinsko kraljico Slovenije

V hotelu Radin v Radencih so včeraj okronali že 24. vinsko kraljico Slovenije. To je postala Ana Pavlin z Otočca, ki je na tem mestu nasledila Meto Frangež iz Gornje Radgone. Krono sta novi vinski kraljici nadela ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec ter predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec. Več utrinkov, ki jih je zbral fotograf Jure Zauneker, pa si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Zakonca Kolenko po 50 letih spet pred isti oltar

Zakonca Kolenko iz Srednje Bistrice sta srečna, da sta dočakala zlato poroko. Skupaj s svojimi najdražjimi sta se v župnijski cerkvi sv. Križa v Črenšovcih udeležila zahvalne svete maše ob zlati poroki.

Nova okrepitev Mure je Renato Simić

Vodstvo NŠ Mura je uradno predstavilo drugo zimsko okrepitev. Iz Fiorentine se v Muro seli 18-letni Slovenec Renato Simić.

Med Andovci in Budinci nova kolesarska pot

Kolesarska povezava na obmejnem območju Slovenije in Madžarske je dolga 1,29 kilometra in poteka skozi Andovce, nato zapusti naseljeni del in se nadaljuje do slovenske meje.

Pričakujete dojenčka? Ta priročnik vam bo v pomoč

Vodnik o nosečnosti, porodu in zgodnjem starševstvu.

Pekarna Vitapek: Pri njih so roke zlata vredne

V pekarni Vitapek že diši po sveže pečenem kruhu. Čeprav bo uradno odprtje šele sredi januarja, se že zavzeto pripravljajo na ponovni začetek. V prvi pekarni brezglutenskega kruha, ki mu niso dodajali aditivov in konzervansov, so začeli peči pred štirimi leti in si pogumno utirali pot na slovenskem tržišču.

Vinski dvor: Krono bo nosila Dolenjka Ana Pavlin

V Radencih so okronali že 24. Vinsko kraljico Slovenije.

Rastline nimajo potnih listov

Rastline dajejo 80 odstotkov hrane in 98 odstotkov kisika, potrebnega za naše preživetje.