vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) V Skopju za Slovenijo navijali tudi Pomurci

Slovenska nogometna reprezentanca je sinoči na sedmi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 v Skopju izgubila proti Severni Makedoniji z 1:2 (0:0). Oba zadetka za gostitelje je dosegel Elmas, za Slovenijo pa je iz enajstmetrovke zadel Josip Iličič. Slovensko izbrano vrsto so v Skopju podpirali tudi prekmurski navijači, bilo jih je okrog 70. Prinašamo nekaj utrinkov.

Cajnkova spet prevzela bakovsko krajevno skupnost

Dosedanja predsednica bakovske krajevne skupnosti (KS) Tadeja Bencak je odstopila s funkcije, na tem položaju jo je zamenjala Nives Cajnko, sicer tudi soboška mestna svetnica Socialnih demokratov, ki je dva mandata že vodila Krajevno skupnost Bakovci.

Tudi bodoči očetje bi se morali odpovedati alkoholu

Tudi moški, ki si želijo postati očetje, bi se morali odpovedati alkoholu. Tveganja, da se ne bo rodil popolnoma zdrav otrok, namreč ne povečuje le materino uživanje alkohola, kažejo najnovejše raziskave kitajskih znanstvenikov.

Odprli so vrata v svet jesenskih darov

Dijaki in profesorji Biotehniške šole Rakičan so spet pripravili jesensko razstavo, ki so jo naslovili Odprimo vrata v svet jesenskih darov.

KZ Lendava prodala stavbo madžarskemu ministrstvu

Meščanska hiša bo za manjšinsko krovno organizacijo in tri njene zavode. Zadruga se seli v na Kolodvorsko ulico v objekt nekdanje žage.

PNL: Rakičan ugnal Črenšovce

V 8. krogu pomurske nogometne lige (PNL) je Rakičan doma pred 80 gledalci premagal Črenšovce z 2 : 0 (2 : 0).

U19: Švicarji so se maščevali Slovencem

V povratni prijateljski nogometni tekmi reprezentanc U19 je precej premešana ekipa Slovenije v Bakovcih izgubila s Švico z 1 : 2 (0 : 1).

Turniška občina prejela kupnino

Podrobnosti o tovarni avtomobilov, kjer naj bi delalo 400 ljudi, še vedno niso znane. Občine za potrebe vlagatelja spreminja OPPN.