vestnik

Rezultati iskanja

Bolezen prizadela četrtino svetovne črede

Evropa za zdaj še nima velikih težav z afriško prašičjo kugo (APK). Velik problem je obolevanje divjih prašičev, posredno pa so prizadete domače reje. Najhuje je v državah na vzhodu EU.

Preminil hrvaški igralec Martin Sagner, znan kot Dudek

V Zagrebu je v ponedeljek zvečer umrl priljubljeni hrvaški televizijski, filmski in gledališki igralec Martin Sagner, poročajo hrvaški mediji. Najbolj je bil znan po vlogi Dudeka v hrvaški humoristični nadaljevanki Gruntovčani.

Slovenski turizem z novimi rekordi in starimi izzivi

Slovenskemu turizmu se obeta še eno rekordno leto, čeprav se stopnje rasti tako globalno kot pri nas umirjajo. Medtem ko so cilji turistične strategije pri številu prihodov in prenočitev že doseženi, pa turistične delavce na drugih točkah, denimo prilivih in prestrukturiranju državnih turističnih podjetij, čaka še veliko dela.

Na skupni poti sta 60 let

Apolonija in Feliks Lebar praznujeta biserno poroko.

Svet zavoda za dosedanjo direktorico

Članom sveta zavoda Zdravstvenega doma Murska Sobota sta se danes predstavila kandidata za direktorja tega javnega zavoda. Kot smo že poročali, sta se na razpis prijavila dosedanja direktorica Edith Žižek Sapač, ki zdravstveni dom vodi že dva mandata, in mestni svetnik Miran Forjanič.

Rokoborba: Gumilar in Podgorelec druga

V Murski Soboti je bil 22. mednarodni turnir v rokoborbi grško-rimskega sloga za mlade rokoborce, na katerem je sodelovalo rekordno število tekmovalcev: kar 105 iz 10 držav.

Odpoklicali rozine iz Eurospina

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala rozine Uvetta Sultanina (250 gramov) turškega porekla, ki so se prodajale v trgovinah Eurospin. Analiza testiranj rozin, izvedena v uradnem laboratoriju, je pokazala na preseženo predpisano zgornjo mejno za mikotoksin ohratoksin A.

Srečala se je rodbina Horvat iz Velike Polane

Marija Žalig (dekliško Horvat) in Ignac Horvat sta na srečanje povabila več kot sto sorodnikov, potomcev Magdalene in Ivana Horvata iz Velike Polane ter njihovih bližnjih sorodnikov.

Priljubljenost brezstičnega plačevanja pri Slovencih se povečuje

Priljubljenost brezstičnih plačil med Slovenci še naprej raste. Delež tistih, ki takšna plačila opravljajo vsakodnevno ali vsaj tri- do petkrat tedensko, se je letos v primerjavi z letom 2017 povečal za 21 odstotnih točk na 46 odstotkov, kaže raziskava družbe Mastercard. Povečuje se tudi priljubljenost plačevanja z mobilnimi telefoni.

V Pomurju 354 kršitev glede izplačila regresa

Največ kršitev glede izplačila regresa je v dejavnosti gradbeništva, delodajalcem pa grozi globa do dvajset tisoč evrov