vestnik

Rezultati iskanja

Gorički karateisti uspešni na turnirju v Srbiji

V srbskem kraju Jagodina je bil minuli vikend 19. spominski karate turnir. Poleg 500 tekmovalcev iz 29 klubov iz Slovenije, Srbije in Madžarske, so se tekmovanja udeležili tudi gorički karateisti.

(FOTO) Tudi na Kapeli pospravili klopotec

Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Turistično društvo Klopotec Kapela, Občina Radenci in Zavod za turizem in šport Radenci so na turistični točki Pri preši na Kapeli pripravili enajsto martinovanje. V kulturnem programu je zapel domači Vokalni kvintet Klopotec Kapela, zaigrali so tamburaši Kulturno umetniškega društva Selnica iz Hrvaške, vse pa so zabavali tudi člani ansambla Prleški kvintet s pevko Zdenko Šafarič. Tudi na Kapeli so po tem, ko se je mošt spremenil v vino, pospravili klopotec - do prihodnjega leta. Fotografije: Dani Mauko.

Država dovoljuje širitev kamnoloma v Sotini. To so prednosti in slabosti

Sotinski kamnolom bi lahko samo v treh letih povečali na dobrih osem hektarjev, torej za več kot je njegova zdajšnja površina.

(INTERVJU) Valerija Glavač: Branža pred zgodovinskimi premiki

Valerija Glavač že od leta 2008 vodi družbo MOL Slovenija s sedežem v Murski Soboti, ki ima trenutno desetodstotni tržni delež med prodajalci naftnih derivatov v Sloveniji. Minulo leto so sklenili z zelo dobrimi poslovnimi rezultati, saj so ustvarili več kot 300 milijonov evrov prihodkov in štiri milijone evrov čistega dobička. V skupini, katere del je MOL Slovenija, se že pospešeno pripravljajo na obdobje po fosilnih gorivih, ki se počasi bliža in pomeni zgodovinske premike za branžo.

Več kot 50 občanov streljalo v Murski Soboti

Športno strelsko društvo Murska Sobota je na svojem prenovljenem strelišču v TVD Partizan pripravilo tradicionalno brezplačno prireditev Občan strelja.V akciji je sodelovalo 51 občanov in občank, ki so se pomerili v streljanju. Še dan prej pa je peterica občanov tekmovala v okviru delavskih športnih iger. V akciji Občan strelja je med moškimi zmagal Igor Makari (97,1), drugi je bil Valter Pajič (96,2), tretji pa Darko Balažic (94,0). Pri ženskah je bila najbolj natančna Melita Marič (88,6), druga je bila Živa Šutar (85,9) in tretja Nina Škrilec (81,8). Na delavskih športnih igrah je v streljanju slavil Valter Pajič s skupno 172 krogi, na drugo mesto se je uvrstil Jože Šterman (171), na tretje mesto pa Dejan Rauš (135), vsi so iz Območnega policijskega sindikata (OPS) Murska Sobota. Četrti je bil Mitja Dišič (88) iz Zdravstvenega doma Murska Sobota. Pri ženskah je zmagala Lea Kardoš Sedonja (155) iz OPS Murska Sobota.

Tradicionalno martinovanje tudi v mestu penin

Tudi letos je bilo, kot prejšnja leta, martinovanje v mestu sejmov in penine posebno doživetje.

(FOTO) Male živali spet razveselile obiskovalce

Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Murska Sobota je z redno dvodnevno letno razstavo v prostorih OŠ I znova razveselilo predvsem mlajše obiskovalce. Društvo je razstavo pripravilo že dvaintridesetič zapored, Vrtec Murska Sobota pa je sodeloval že osemindvajsetič, saj so otroci ob razstavi predstavili tudi svoje risbice in druge izdelke. Več pa v utrinkih našega fotografa Aleša Cipota.

(FOTO) Policisti so imeli danes mlade pomočnike

Na martinovo je v Pomurju potekala ulična akcija Otroci za varnost v prometu. Na avtobusni postaji pri Osnovni šoli III v Murski Soboti, na parkirišču Mercatorja v Lendavi, v okolici Vrtca Kobilje, Osnovne šole Sveti Jurij ob Ščavnici ter okrog vrtca pri Osnovni šoli Grad so otroci in šolarji skupaj s policisti opozarjali na varnost v prometu brez alkohola. Voznikom, ki so jih policisti ustavili, so šolarji delili zdravstveno vzgojno gradivo ter izdelke, ki so nastali v sklopu likovnega natečaja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, območne enote Murska Sobota. Naš fotograf Jure Zauneker se je akciji pridružil pri Osnovni šoli III.

(FOTO) Utrinki s tekme med Muro in Aluminijem

Nogometaši NŠ Mura so včeraj na domači zelenici zabeležili drugi poraz v tej sezoni. Obakrat je vse tri točke odnesla ekipa Aluminija, tokrat je bil rezultat 2 : 4 (2 : 2). Utrinke je v objektiv ujel Aleš Cipot.