vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO in VIDEO) V Adrijancih že 13. prvomajski pohod

V Adrijancih je potekal že 13. prvomajski pohod, kjer tudi letos ni manjkalo mlečnih kumar.

Vinarium podira rekorde, na stolpu sta se zaročila Nizozemca

Razgledni stolp Vinarium je prvega maja zabeležil rekordno število obiskovalcev, ki so vstopili na najvišji stolp v Sloveniji, včeraj jih je bilo kar 2.121.

Zagorela travnik in gozd

Med Brezovico in Nedelico je divjal požar v naravi, a so ognjene zublje okoliški gasilci hitro ukrotili.

Natalija Muhič priborila Sloveniji srebrno medaljo

Članica radgonskega karate kluba se je izkazala na letošnjem balkanskem prvenstvu za člane in veterane v Čačku. 

(FOTO) Veterani obujali spomine na osamosvojitev

Veteranska društva iz območja Lendave so pripravila 18. tradicionalni pohod v spomin na osamosvojitveno vojno leta 1991. Na pot od Lovske koče v Dolgi vasi do pomnika vojne za Slovenijo v bližini nekdanjega mejnega prehoda se je podalo okrog sto pohodnic in pohodnikov. Po zaigrani slovenski himni pri pomniku postavljenem branilcem mejnega prehoda je sekretar OZVVS Lendava Branko Bratkovič povedal, da letos slavimo 100 let priključitve Prekmurja k matični Sloveniji in 15 let vstopa v EU, spominjamo pa se tudi se dejanj, ki so se zgodila v času agresije na Slovenijo leta 1991. Slavnostni govornik, predsednik PDV Sever Lendava Milan Osterc, je omenil, da je bilo Prekmurje vedno in je še vedno gospodarsko in politično odmaknjeno od ostalih slovenskih pokrajin.  Opomnil je na dogodke prve in druge svetovne vojne ter vojne za Slovenijo. Tudi sam je bil del dogajanj na tem prostoru kot pripadnik policijske enote, ki je po prebiti noči zunaj na prostem v strelski formaciji 28. junija uspela prepričati poveljujoče v enoti JLA, da so se predali, je še povedal Osterc.

Janko in Jože šla od doma do doma

Janko Durič in Jože Zrim sta se domislila prav posebnega pohoda iz Gederovec do Kuzme.

Štefan Buzeti in Matej Temlin državna prvaka

V Logatcu je potekalo državno prvenstvo v sprint duatlonu. Tekmovalci so se na začetku najbolj razveselili sonca, ki je tik pred startom delno posušilo progo, tako da so bile razmere za tekmovanje zelo dobre.

(FOTO) Kljub dežju praznovali tudi v Radencih

Na predvečer praznika dela se je prireditve postavljanja mlaja in kresovanja v organizaciji Zavoda za turizem in šport Radenci in Zdravilišča Radenci udeležilo le nekaj domačinov in gostov iz zdravilišča. Na platoju pri spominskem obeležju letos žal zaradi slabega vremena ni bilo tradicionalnega kulturnega programa in slavnostnega nagovora, so pa člani PGD Radenci-Boračeva postavili okrog 18 metrov visok mlaj, smreko na kateri je zaplapolala slovenska zastava, na prostoru za hotelom Radin pa je kasneje zagorel kres. Na praznični dan, zjutraj 1. maja, je zasijalo sonce in pred hotelom Radin ter kasneje v hotelski avli je veliko število gostov uživalo ob zvokih glasbenih koračnic Pihalnega orkestra Gornja Radgona pod taktirko Bogdana Hofnerja, orkester pa je zaigral koračnice tudi pred stavbo občine ter pred krožiščem z novim vodometom.

(FOTO) Ste bili v Domžalah?

Junaško Murino srce je z mojstrovino Nika Lorbka prišlo do točke v Domžalah. Muraši pa so spet imeli bučno podporo navijačev. Ste bili v Domžalah tudi vi?  

Svinja je na avtocesti ovirala promet

Pred predorom Cenkova je žival zašla na pomursko avtocesto.