vestnik

Rezultati iskanja

Gorički vodovod: Kriminalisti preiskujejo pogodbo o nagradi Šlihthubru

Sporen datum pogodbe, ki sta jo za delo koordinatorja projekta Vodovod sistema B podpisala gornjepetrovski in graški župan

Prazniki štirih dežel na stolpu Vinarium

Čarobni prazniki štirih dežel so naslovili predpraznično razstavo ročnih del ljubiteljskih izdelovalcev iz štirih sosednjih držav v stolpu Vinarium Lendava.

(FOTO) Poklonil se je Freddieju

Vito Zver se je letos aprila odločil, da bo ustvaril monokomedijo o prav posebnem liku. Posvečena je namreč pokojnemu britanskemu glasbenemu umetniku Farrokhu Bulsari, bolj znanemu z imenom Freddie Mercury, pevcu skupine Queen.

Šest medalj za radgonske karateiste v Trbovljah

V Trbovljah je bil že 47. mednarodni turnir Trbovlje Open v karateju. Svoje znanje je pokazalo čez 500 tekmovalcev iz 12 različnih držav in 88 klubov. Med njimi so bili tudi Radgončani.

Turku, ki živi v Avstriji, pet mesecev zapora, letos aretiranih že 150 tihotapcev

Nova obsodba tihotapcev prebežnikov letos na murskosoboškem sodišču.

Z razstavljenimi fotografijami opozarja na nasilje

V Muzeju meščanstva v starem mestnem jedru Lendave so odprli razstavo fotografij Bojana Sobočana z naslovom Zlomljena. Organizator razstave je Foto-video klub Lendava v sodelovanju z Galerijo-Muzejem Lendava.

(FOTO) Hladno vreme obiskovalcev "Mikloševega senja" ni pregnalo

Na soboški Slovenski ulici od jutra poteka "Mikloševo senje", na katerem svojo ponudbo predstavljajo številni rokodelci, kramarji ter gostinci. Med stojnicami se bo tekom dneva večkrat sprehodil Miklavž s spremstvom. V popoldanskih urah bodo v Murski Soboti tudi prižgali praznične lučke in odprli drsališče v Drevoredu Martina Luthra. Fotografije je zbrala Marina Vrbnjak.

(FOTO) Strašni parkeljni strašili v avstrijski Radgoni

Tudi pri naših severnih sosedih, v avstrijski Radgoni so včeraj pripravili Miklavževanje. Vsako leto parado, na kateri so poleg Miklavža sodelovali tudi raznovrstni in strašni parkeljni, obišče tudi večje število Pomurcev.

(FOTO) Ste bili v Fazaneriji?

V zadnjem krogu jesenskega dela v 1. SNL sta se Mura in Bravo pred okrog 1300 gledalci razšla z remijem (1 : 1). Nekaj navijaških utrinkov je v objektiv ujel fotograf Aleš Cipot. Fazanerija bo sedaj nekaj časa samevala, zelenice bodo ponovno oživele februarja prihodnje leto. V 21. krogu bodo Muraši gostovali v Domžalah, v 22. pa v Mursko Soboto prihaja Maribor.

Kakšno bo vaše božično drevo? To so letošnji trendi

V času praznikov in okraševanja ljudje po navadi pustimo domišljiji in kreativnosti prosto pot, svoje domove zato odenemo v pisane barve, okraske in lučke, v središču pozornosti pa se zagotovo znajde božično drevesce.