vestnik

Rezultati iskanja

Dvorišče družine Žižek krasijo velike jaslice

Člani družine Žižek iz Lipovec so se letos ponovno odločili, da bodo na svojem dvorišču postavili jaslice.

To so nagrajenci Vestnikove nagradne križanke

V Vestniku, ki je izšel 12. decembra 2019, je bila objavljena nagradna križanka.

Občina Dobrovnik prevzela stražnico v Žitkovcih

Občina Dobrovnik je 17. decembra podpisala pogodbo o prevzemu nekdanje stražnice v Žitkovcih. Sklep o brezplačnem prenosu državnega premoženja na občino je vlada sprejela na redni seji 5. decembra, in čeprav je bilo premoženje doslej v upravljanju ministrstva za obrambo, je vlada za podpis pogodbe pooblastila ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška.

(FOTO) Ljutomerski gasilci pomagali pri helikopterskem prevozu obolele osebe

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor v Ljutomer in v UKC Maribor prepeljal obolelo osebo.

Tišinskim nogometašem odnesli zvočnike in alkohol

Kot sporočajo iz soboške policijske uprave, so včeraj neznanci vlomili v objekt na športnem igrišču na Tišini in odtujili zvočnike ter alkoholno pijačo.

Ob državnem prazniku v predsedniški palači skoraj tisoč obiskovalcev

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, so v uradu predsednika republike Boruta Pahorja tradicionalno pripravili dan odprtih vrat. Predsedniško palačo je obiskalo blizu 1000 obiskovalcev, so sporočili iz urada. Pahor si je ob tej priložnosti zaželel, da bi enotnost izpred 29 let navdihnila tudi nove generacije.

(FOTO) Konji tudi pred lendavsko cerkvijo

Ob godu svetega Štefana, ki je zavetnik konjev, je pri cerkvi svete Katarine Aleksandrijske v Lendavi tamkajšnja župnija organizirala blagoslovitev konj.

(FOTO) Konje blagoslovili tudi v Markovcih

Tradicionalno blagoslovitev konj so na štefanovo opravili tudi v Markovcih na Goričkem. Prinašamo nekaj utrinkov.

(FOTO) Vesel božič s skupino Elemental

V noči s srede na četrtek se je zelo uspešno končal razprodan božični koncert hrvaške skupine Elemental v soboškem klubu Mikk.