vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Zasežene živali: Vsi kužki so dobili lastnike 

V zavetišče Mala hiša v Lukačevce so po pasje mladiče, ki so jih policisti zasegli na pomurski avtocesti, prišli ljubitelji štirinožnih kosmatincev iz Ormoža, Celja, Kamnika in Kopra. Za žival je posvojitelj odštel 230 evrov. 

(FOTO) V Radencih zagorelo iz neznanega razloga

V radenskem parku, kjer se je včeraj razširil požar na Prekmurskem domu, so kriminalisti, ki opravljajo ogled prizorišča. 

Romanska rotunda v besedi: znani zmagovalci natečaja

Na literarni natečaj Romanska rotunda v besedi je prispelo 23 besedil različnih zvrsti. Avtorji najboljših del so bili nagrajeni z denarnimi boni. 

Karmen Koren: V Baru smo živeli v popolnem kaosu

Karmen Koren, zdaj že nekdanja udeleženka resničnostnega šova Bar, je spregovorila o razmerah v stanovanju, lokalu, odnosih s sotekmovalci in o tem, zakaj je šov prostovoljno zapustila. V javnosti so se o Baru pojavljale različne govorice, Karmen pa nam je zaupala, kaj je res, ter kaj je bilo na televiziji prikazano drugače.

Kurilna sezona po napovedih vremenoslovcev trka na vrata

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bodo zaradi dotoka mrzlega znaka iznad polarnega kroga v naslednjih dneh marsikje po državi že izpolnjeni pogoji za začetek kurilne sezone. 

Razdelili šest milijonov evrov, a Pomurje z največjim deležem starejših ostalo praznih rok

Ljutomerski zdravstveni dom se je zavzeto pripravljal na izvajanje pilotnega projekta povezovanja storitev pomoči starejšim na domu, vendar s prijavo na razpis ni uspel. 

Svinjske dirke zdaj in (verjetno) nikoli več 

V avstrijskem naselju Kalch, nedaleč od pomurske meje, so že petindvajsetič priredili tradicionalne svinjske dirke. In menda tudi zadnjič. Mimogrede, zmagal(a) pa je Hexi.

Pogojna kazen za smrt domske stanovalke

Okrožni sodnik Branko Palatin je na kazensko odgovornost poklical 63-letno Štefko Erniša iz Tešanovec. Erniševa je bila obtožena, da je 17. aprila zakrivila kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je umrla stanovalka doma za starejše v Gregorčičevi ulici v Murski Soboti.

ND Beltinci: Avtogol in rdeča kartona

V 8. krogu 2. SNL so Beltinčani kljub vodstvu v domačem športnem parku pred 500 gledalci doživeli poraz (1 : 2) in tekmo končali le z devetimi igralci.