vestnik

Rezultati iskanja

Pomurje zaradi zaščitenih semen koruze blizu zeleni puščavi

Bayer in Syngenta izkoriščata neenotnost evropske zakonodaje za zaščito intelektualne lastnine in si podrejata nacionalno oskrbo s hrano

(FOTO) V Turnišču so stopili "sküp" 

Stopimo sküp je naslov dobrodelne prireditve, ki so jo organizirali v telovadnici Osnovne šole Turnišče.

»Ko se potopim, postanem nekaj drugega«

Alenka Artnik je mladost preživela v Kopru, ker pa ima teto v Pomurju, je tudi članica soboškega potapljaškega društva in je tako edina športnica z najvišjo svetovno kategorizacijo v Športni zvezi Murska Sobota.

Zaljubljena v vinograd

Slovenija je ta mesec dobila novo vinsko kraljico. Na prestol je sedla Meta Frangež. Prihaja iz znane vinogradniške družine, ki svojo zgodbo gradi v Hercegovščaku pri Gornji Radgoni, kjer stoji Hiša penin Frangež.

V Lucovi 'šnopsalo' 80 tekmovalcev

V Lucovi so pripravili turnir v 'šnopsanju', ki je privabil več kot 80 tekmovalcev od blizu in daleč.  

(FOTO) 450 udeležencev tradicionalnega pohoda ob Muri

Ob svetovnem dnevu mokrišč, ki ga obeležujemo na včerajšnji dan 2. februarja, pohodniki tiho opozarjajo, da se še vedno premalo zavedamo velikega pomena mokrišč. Zato so organizatorji, mednarodni odbor Naša Mura - Unsere Mur, letošnji, devetnajsti pohod podnaslovili "Prenehajmo izsuševati mokrišča." Več v reportaži v tiskani izdaji Vestnika.

V Tešanovcih onemoglo osebo rešili iz hiše 

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje so gasilci PGD Tešanovci s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, v kateri se je nahajala onemogla oseba.

Ukradli so obleke iz trgovine 

Policisti soboške policijske uprave so včeraj med drugim obravnavali tatvino večjega števila oblačil iz ene od trgovin. Storilci, tuji državljani, so bili izsledeni na pomurski avtocesti. Odvzeta jim je bila prostost in bodo s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku. 

Zagorelo je v kurilnici

Včeraj zvečer je po podatkih Uprave za zaščito in reševanje v Ižakovcih zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše.

(FOTO) Project X za Martino Smodiš, ki je znova državna prvakinja

V Gledališču Park je sinoči potekala dobrodelna multimedijska gledališka predstava Project X, v okviru katere so zbirali sredstva za nakup novega športnega in prilagojenega vozička za plesalko Martino Smodiš. V predstavi je pod režisersko taktirko Katje Vidmar nastopilo 11 plesalcev in plesalk, ki so skozi zgodbo in gibe nagovarjali gledalce in opozarjali na nespoštljiv odnos človeka do narave, ki zato posledično izgublja svoj prostor, svobodo in osnovne dobrine. Smodiševa pa je ravno včeraj s soplesalcem Romanom Mačkom na državnem prvenstvu v plesu na vozičkih osvojila nov državni naslov v kategoriji Combi class 2.