vestnik

Rezultati iskanja

Pogojna kazen za smrt domske stanovalke

Okrožni sodnik Branko Palatin je na kazensko odgovornost poklical 63-letno Štefko Erniša iz Tešanovec. Erniševa je bila obtožena, da je 17. aprila zakrivila kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri je umrla stanovalka doma za starejše v Gregorčičevi ulici v Murski Soboti.

ND Beltinci: Avtogol in rdeča kartona

V 8. krogu 2. SNL so Beltinčani kljub vodstvu v domačem športnem parku pred 500 gledalci doživeli poraz (1 : 2) in tekmo končali le z devetimi igralci.

Kaj pravijo pomurski podjetniki na vladne načrte?

Pomurski podjetniki so tako kot njihovi kolegi drugod v državi zaskrbljeni zaradi nekaterih napovedanih ukrepov nove vlade – Politika odgovarja, da bodo ti izvedeni postopno in v dialogu z gospodarstvom

Preverite, ali ste vi srečni nagrajenec 

Med tistimi, ki ste na našo spletno stran festivali.vestnik.si objavili vaše fotografije, smo nagradili tri srečneže, ki so dobili največ všečkov. 

(FOTO) V Moravskih Toplicah so gibali z Zvitorepcem

Dvodnevni festival Zvitorepec se vrača domov je otrokom in družinam ponudil številne aktivnosti. Prireditev so združili z Evropskim tednom mobilnosti. 

Državno prvenstvo: Bodončanke tretje v državi

Na sejmu Sobra je potekalo tudi državno člansko in mladinsko gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta. Gasilke iz Bodonec so v kategoriji članic zasedle tretje mesto.

Srečanje ob 90. obletnici

Začela se je nova sezona v prvi in drugi slovenski ligi – Zanesljiva zmaga članic Keme in tesen poraz članov – V Čakovcu obudili spomine na prvo tekmo, ki je bila leta 1928 – Sobota organizator reprezentančnih dvobojev

Dvaindvajseto večernico prejme Anja Štefan

V četrtek bo zasijala nova večernica, nagrada Večera za najboljše slovensko otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki se podeljuje v Murski Soboti. Dvaindvajseto večernico bo v okviru srečanja slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede prejela pisateljica Anja Štefan, strokovno žirijo pa je prepričala s pesniško zbirko za otroke Drobtine iz mišje doline.   

Podaljšali rok plačila prispevkov za socialno varnost kmetov  

Finančna uprava je v petek izdala obvestilo, da je prišlo do zamude pri pošiljanju UPN-jev kmetom za plačilo prispevkov za socialno varnost za letošnji avgust. Te naj bi kmečki zavarovanci prejeli v petek, 21.septembra, po roku za plačilo.