vestnik

Rezultati iskanja

Občina Moravske Toplice razglasila najboljše športnike in športnice  

Občinska športna zveza (OŠZ) Moravske Toplice in Občina Moravske Toplice sta v Panonski vasi v Tešanovcih podelila priznanja in plakete najboljšim športnikom in športnicam iz občine za leto 2018.

Leto in pol po arbitražnem sporazumu: Izselilo se bo šest družin

NK Kapca še brez lokacije za novo igrišče – Negotovost zaradi menjave članov Komisije za implementacijo arbitražne razsodbe.

Bolniške postelje polne, zbolevajo tudi zaposleni 

Zaradi okužb najbolj prizadeti bolniki s kroničnimi obolenji. Postelje na otroškem in infekcijskem oddelku zasedene, bolnike že nameščajo na enoti za neakutno bolnišnično obravnavo. 

V Rogašovcih so »lüjpali tikvino semen«

Minuli petek je bilo v vaško-gasilskem domu v Rogašovcih pestro. Upokojenci Društva upokojencev (DU) Rogašovci so se družili ob »lüjpanji tikvinoga semena«.

Predstavitev študija Spletne in informacijske tehnologije

Alma Mater Euroaea Maribor je na Gimnaziji Ljutomer pripravila predstavitev novega študijskega programa.

(FOTO) Kako so v Prosečki vasi metali – motorke

Prostovoljno gasilsko društvo Prosečka vas in društvo Oldtimer Abraham Peskovci sta pripravili tekmovanje v hitrostnem žaganju hlodov in tekmovanje v metu motorne žage v Prosečki vasi. Največ pogledov je pritegnil met motorne žage, ko so deset kilogramov in pol težko motorno žago tekmovalci metali na poligonu, velikem 2,5 krat 15 metrov. Žago je bilo treba vreči z zaletom – najbolj podobna temu je atletska disciplina suvanja krogle. Orodje se je prijelo za izpuh, tako da je bil meč obrnjen navzdol po roki od zapestja proti komolcu. Tekmovalo je 46 tekmovalcev v štirih kategorijah. Rezultati: v kategoriji do 4. konjskih moči: Kristjan Slamar, Primož Sukič, Christian Jandriševič; kategorija od 4,1 do 5 konjskih moči: Primož Sukič (STIHL), Primož Ssukič (Makita), Michael Wunderler. Kategorija od 5,1 do 7 konjskih moči: Janez Jančar, Drago Abrham, Tilen Trnjar. Kategorija nad 7 konjskih moči: Primož SUkič, Janez Jančar, Robert Cor. Met motorne žage: Matej Gomboc, Miro Šnurer, Darjan Fujs in met motorne žage otroci Luka in Beja Miličevič. Naj žagar je Primož Sukič, v metu žage pa Matej Gomboc.

Zlate "Dogodivščine male tikvice" dijakov soboške ekonomske šole

Na 16. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na sejmu Turizem in prosti čas soboški dijaki spet zlati.

Ohlajanja gospodarstva še ne čutijo 

Nemčija ostaja najpomembnejša partnerica – Letos imajo v načrtu pet tisoč dokončanih kopalnic

Vlada želi nov paviljon, arhitekti ogorčeni nad pogoji  

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je objavilo povabilo k oddaji ponudbe za izdelavo idejne zasnove za paviljon, s katerim se bo Slovenija predstavljala na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju.    

Direktor sprejel upokojence 

Damir Ivančić, direktor policijske uprave Murska Sobota, je sprejel upokojene sodelavce.