vestnik

Rezultati iskanja

Razpis: Programi in vpisna mesta v pomurskih srednjih šolah

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je izdalo Razpis za vpis v srednješolske programe in dijaške domove za šolsko leto 2019/2020. Osnovno šolo bo junija zaključilo 17.684 učencev in učenk, ki bodo lahko kandidirali za 23.702 vpisni mesti na srednjih šolah. 

Tožilstvo zahteva preiskavo za vodilne soboške bolnišnice 

Mariborsko tožilstvo je preučilo kazensko ovadbo v primeru izplačil nadomestila za neporabljen dopust večjemu številu zaposlenih v soboški bolnišnici in na Okrožno sodišče v Murski Soboti zoper tri osumljene vložilo zahtevo za preiskavo.

Dela Vrečiča in Šušnika v Galeriji Murska Sobota 

V Galeriji Murska Sobota se danes odpirata dve novi razstavi. V veliki galeriji in na balkonu razstava slik in elektrografik umetnika Tuga Šušnika z naslovom Déjà Vu, v mali galeriji pa razstava del na papirju prvega prekmurskega akademskega slikarja Ludvika Vrečiča. Razstava Vrečičevih risb, ki jih hranijo v stalni zbirki, je posvečena 100. obletnici združitve Prekmurja z matičnim narodom.

(FOTO) Utrinki s prireditve za naj prostovoljce

Včeraj so v Gledališču Park v Murski Soboti podelili priznanja župana mestne občine za naj prostovoljce v minulem letu. Objavljamo utrinke s prireditve.

Kar 12 odstotkov 17-letnikov kadi elektronske cigarete

Svetovni dan brez cigarete, ki ga obeležujemo danes, naj vsem kadilcem pomeni priložnost za opustitev kajenja

(FOTO) Sejem Agritech številne kmetovalce pritegnil v Celje  

V Celju je bil sejem Agritech. Gre za prvi sejem, na katerem se predstavljajo proizvajalci in uvozniki kmetijske in gozdarske opreme in mehanizacije. Sejem je nastal na pobudo združenja proizvajalcev in uvoznikov kmetijske mehanizacije in opreme. Organizacija tovrstnih sejmov v evropskem prostoru v zimskem letnem času so že desetletja stalna praksa. Organizacija sejmov v tem času ni posledica t.i. mrtve sezone v kmetijstvu, ko imajo kmetje nekaj več prostega časa in si lažje ogledajo novosti, ki jih ponujajo proizvajalci. Proizvajalci sledijo toku denarja. Januar in februar sta meseca, ko kmetje v EU dobijo na svoje račune neposredna in druga plačila iz evropskega kmetijskega proračuna. To je denar, ki ga namenjajo za naložbe. Denar od prodaje kmetijskih proizvodov skozi leto pa ob sedanjih odkupnih cenah uporabijo za tekoče poslovanje kmetije.

(FOTO) Krepko opit z avtom treščil v hišo 

V Gornji Radgoni je voznik osebnega avtomobila trčil v večstanovanjsko hišo. Preizkus z alkotestom mu je pokazal skoraj dva promila alkohola. Policisti so sicer včeraj obravnavali tri prometne nesreče in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. 

Jana Kerčmar Džuban: Če bi nadaljevala, ne bi bila več jaz!

Evangeličanska duhovnica Jana Kerčmar Džuban več ne bo duhovnica v Evangeličanski cerkvi augsburške cerkvi na Slovenskem. S 1. februarjem ne bo več evangeličanska duhovnica. Za Vestnik je spregovorila, kaj jo je privedlo do te težke odločitve.  

Duhovnica Jana Kerčmar Džuban spregovorila: "Morala sem sprejeti težko odločitev"

Odšla, ker je prerasla okvire evangeličanske, sicer liberalnejše teologije