vestnik

Rezultati iskanja

(FOTO) Enajsti sejem starodobnikov, starih delov in opreme

Na parkirišču pri podjetju Murska transport je potekal enajsti sejem starodobnikov, starih delov in opreme. Starodobnikov je bilo videti malo manj, že od jutra je namreč deževalo; je bilo pa najti kar nekaj starih delov in opreme, pa tudi drugih starin.

Lenart: Požar in še truplo moškega

Zagorelo zgodaj zjutraj, zdaj pa v potoku našli še moško truplo.

(FOTO) Zadnji dan sejma v Gornji Radgoni čas za tekmovanja in nagrajevanja

Današnja nedelja, zadnji dan sejma Lov, ribolov v Gornji Radgoni, je prinesla najprej tekmovanje v kuhanju lovskega golaža in ribje čorbe, nato pa številne zanimivosti kot so nastopi lovskih rogistov in lovskih pevskih zborov, pa 5. odprto mednarodno prvenstvo v oponašanju jelenjega rukanja, predstavitev lovskih psov in nato podelitev priznanj in nagrad. Razdelili so priznanja "Slovenski ribiški produkt", podelili nagrade ocenjevanja divjačinskih salam in priznanja za najboljši lovvski golaž ter ribjo čorbo.

Furiozen začetek za tri točke: Celje - Mura 0 : 2!

Nogometaši Mure so v 27. krogu prve lige gostovali v Celju. Tekma se je začela ob 14.30. Lahko ste jo spremljali skupaj z nami.

Panvita Pomgrad z zmago do obstanka

Skoraj dve uri nervozne tekme v Murski Soboti je bilo potrebnih, da si je Panvita Pomgrad po zmagi proti Hočam s 3 : 1 dokončno zagotovila obstanek v prvoligaški druščini tudi v naslednji sezoni in se bo tako v zadnjem srečanju proti Šoštanju Topolšici v gosteh pomerila za prvo mesto v zeleni skupini.    

Tirolska glasbena skupina prihaja v Slovenijo s svojimi oboževalci

Pred dvanajstimi leti so člani skupine Almrauschklang prvič k nam pripeljali svoje oboževalce – takrat z dvema avtobusoma, letos so prišli že četrtič, tokrat s petimi avtobusi. Lani so bili v Termah 3000, letos pa so jih navdušili Radenci. Almarucshklangovci pravijo, da se v Sloveniji odlično počutijo, saj jih Slovenci zelo dobro sprejemajo; mogoče zato, ker je njihova glasba zelo podobna Avsenikovi.

(FOTO) 'Remenke', zajčki in potapljači v Gornjih Petrovcih

Po Pomurju pred prihajajočimi velikonočnimi prazniki potekajo številne s tem povezane prireditve. V ta namen je TD Vrtanek, kot že prejšnja leta, v prostorih vaško-gasilskega doma Gornji Petrovci pripravilo velikonočno razstavo. Razne 'remenke', zajčke, potapljače je na ogled postavilo kar 17 razstavljavcev od blizu in daleč. Kot nam je povedala predsednica društva Marija Ambruž, jih zelo veseli, da se je vabilu odzvalo toliko ljudi. »To je res vrhunec. Toliko razstavljavcev, kot jih imamo letos, še ni bilo. Prišli so od blizu in daleč, prav tako nas veseli, da je veliko narejenega iz naravnih materialov kot nekoč,« sklene predsednica. Za popestritev programa so poskrbeli KUD Goričko, Ljudski pevci in godci TD Vrtanek, osnovnošolci iz Gornjih Petrovec ter Ana in Luka Kopun. Kakšne umetnine so nastale pod spretnimi rokami, si oglejte v fotogaleriji.

Dvajset let petja pevk Jesensko listje iz Dokležovja

Pevke skupine Jesensko listje delujejo pod okriljem Društva prijateljev mladine.

V Bunkerju SuperBake alias ZZ Top

Tribute skupina SuperBake, ki igra večne in legendarne ritme rock'n'rolla ameriškega tria ZZ Top, se je pojavila v začetku novega tisočletja, širše pa smo jih spoznali leta 2008, ko so s svojimi nastopi pridobili oboževalce po vsej Evropi. Oboževalci legendarnih ZZ Top so sinoči bar Bunker napolnili do zadnjega kotička in gotovo je bil koncert SuperBake eden vrhuncev sezone koncertov, ki so jih ali jih še pripravljajo v Bukerju.

Z avtomobilom trčil v most, snel tablice in odšel

Ko je avto zagorel, ga je neznanec zapustil.