vestnik

Rezultati iskanja

Ostala je ujeta v dvigalu

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je v Ulici Staneta Rozmana v Murski Soboti oseba ostala ujeta v dvigalu stanovanjskega bloka.

Direktorica občinske uprave Ljutomer bo Angela Lukman

Pogodba bo podpisana po dokončnosti sklepa po izbiri, saj javni natečaj še ni čisto zaključen.

Simpozij o Prekmurju "Mi vsi živeti ščemo" 

V Ljubljani na SAZU poteka simpozij z naslovom Mi vsi živeti ščemo, na katerem domači in tuji strokovnjaki razsvetljujejo dogodke pred in po združitvi prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. V svojih prispevkih predstavljajo, kakšne so bile okoliščine, ki so do tega pripeljale, kaj se je dogajalo ter kakšne so bile posledice odločitev.    

Člani NTK Sobota uspešni na mednarodnem prvenstvu Čakovca

Člani Namiznoteniškega kluba (NTK) Sobota so nastopili na mednarodnem prvenstvu Čakovca, kjer se je zbralo 176 veteranov in veterank ter mladincev in mladink iz Hrvaške in Slovenije.

Ti glasbeniki bodo nastopili na Soboških dnevih

Konec junija bodo v prekmurski prestolnici potekali že 24. Soboški dnevi, ki bodo v mesto privabili glasbenike in umetniške izvajalce. 

Najboljši prekmurski špricer točijo v Sebeborcih

Na 10. ocenjevanju prekmurskih špricerjev je sodelovalo 35 vinarjev, ki s svojim vinom zalagajo 94 lokalov. 

Od pregretega olja je zagorelo v kuhinji

V Gaberju je včeraj v kuhinji stanovanjske hiše prišlo do požara.

Križevci: odstranjevali bodo azbestno cementne cevi

Župan Občine Križevci Branko Belec in direktor podjetja Hermes GP d.o.o. iz Dornave Jernej Zver sta podpisala gradbeno pogodbo v vrednosti dvesto sedemdeset tisoč evrov.

Pomurka v tujini: Slovenci premalo cenimo svojo deželo

Slovenija je majhna država, po velikosti se izmed 232 držav uvršča na 153. mesto. Ta majhna država ima več kot dva milijona prebivalcev, od tega se jih vsako leto približno 17 tisoč odseli v tujino. A ljudje se sprašujemo zakaj? Saj živimo v eni izmed manjših držav na svetu, ki pa nam nudi dobesedno vse. Od morja, hribov in gora, do jezer in jam ter marsikaterih drugih znamenitosti.

Šola Sveti Jurij ob Ščavnici dobila set bobnov in kitare

Marko Soršak Soki v svojem projektu obiskal 116. šolo.