vestnik

Rezultati iskanja

Gasilski pionirji in mladinci so se pomerili na tekmovanju v Renkovcih

Prostovoljno gasilsko društvo Renkovci, Gasilska zveza Turnišče in Komisija za tekmovanje pri regijskem poveljstvu za Pomurje so v športnem centru v Renkovcih pripravili pokalno gasilsko tekmovanje za prehodni pokal pomurske gasilske regije. 

(FOTO) Cvetje izpod rok prosenjakovskih otrok

Otroci iz Dvojezičnega vrtca Prosenjakovci so v teh deževnih majskih dneh pridno ustvarjali, med drugim tudi na temo cvetočega travnika. Nastali so spodnji izdelki. 

Člani Teama Turbo Tropovci tekmovali v Medulinu

Kolesarji Športnega društva Team turbo Tropovci so nastopili na tekmovanju Granfondo Nevio Valčić in dosegli vidne uvrstitve. 

Pomurci o Pomurju: Tebi, lüjbo Prekmurje!

Odraščanje in vračanje na prekmursko ravnico je zame bilo vedno prepleteno (in še vedno je) z Muro in muziko, s tradicijo in modernizmom, še največ pa s spoštovanjem in srčnostjo.

Prodaja Term Banovci: Kdaj bo končan prevzem?

Terme Banovci so bile pomemben del družbe Sava Turizem, lani so praznovale 50 let delovanja.

Spominska znamka s podobo Prekmurja in Matije Slaviča 

V počastitev 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom smo dobili priložnostno znamko Pošte Slovenije, na kateri je dr. Matija Slavič, teolog, politik in eden ključnih, da je Prekmurje danes del Slovenije. To je eden od pomembnih dogodkov, ne zgolj za Prekmurje, ampak za celoten slovenski prostor, je na predstavitvi dejal šolski minister dr. Jernej Pikalo.

Že kmalu zastoji na cestah, kako se pred potjo dobro opremiti z informacijami?

Prometnoinformacijski center je predstavil več načinov za spremljanje prometnih informacij o trenutnem stanju na cestah ali pa o predvidenih dogodkih, ki lahko podaljšajo pot. Če je informacija voznikom podana pravilno in pravočasno, lahko s tem omogočijo večjo pretočnost cest, poudarjajo.

Nogomet: Pomurci v članski in mladi reprezentanci

Po Damjanu Boharju, ki je seznamu članske reprezentance, je povabilo v mlado reprezentanco dobil Tomi Horvat.