vestnik

Rezultati iskanja

Zdravstveni letopis: število Slovencev narašča, a rojstev je manj

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je izdal nov Zdravstveni statistični Letopis Slovenije. Gre za publikacijo, v kateri so podatki o določenih vidikih zdravstvenega stanja prebivalstva, zdravstvenem sistemu, financiranju zdravstva in pomenu okolja pri vplivu na zdravje prebivalcev v najširšem pomenu. 

Zahvala sponzorjem

Hvala vsem sponzorjem, ki ste podprli Vestnikovih 70 let. 

1000 evrov škode v požaru žive meje

V Moti je včeraj popoldan zagorelo 22 metrov žive meje iz cipres.

Vpogled v Lendavo, njeno okolico in nove svetove

Knjižnica - Kulturni center Lendava je ob pomoči Občine Lendava izdala dvajseto številko multikulturne strokovno-družboslovno-literarnoumetnostne revije Lindua. Publikacija je izraz literarne ustvarjalnosti in kulturnega dogajanja v občini, zajema pa tudi raziskave zgodovine Lendave in okolice. Besedila so v slovenskem in madžarskem jeziku.

(KOLUMNA) Indijansko pleme in regent

Lokalni politik Marjan Kardinar je pomurski javnosti vrgel nekaj peska v oči s svojim predlogom za ustanovitev pokrajine. Zgodba se je začela medijsko vrteti do onemoglosti.

Ko bolijo noge: Kri mora teči po venah navzgor

Bolezni ven prizadenejo velik del populacije, težave se lahko pojavijo pred 20. letom starosti, z leti pa število obolelih raste.

(FOTO) Maša, adoracija in koncert skupine Abend

V cerkvi sv. bratov Cirila in Metoda v Radencih je ob adoraciji (češčenje) potekal čudovit, nekoliko drugačen večer z zanimivo scenografijo polno svetlobnih barvnih efektov. Dvanajst članov glasbene skupine Abend, ki prihaja iz župnije Litija, je s svojim posebnim glasbenim ustvarjanjem opogumljalo skozi glasbeni in vizualni nagovor, s svetlobo, številne obiskovalce, ki so brez aplavza ob glasbi, petju doživljali prisotnost Boga. Foto in besedilo: Dani Mauko  

Test sirnih namazov je pokazal, da je večina dobrih 

Mleko in mlečni izdelki so nepogrešljiv del našega vsakdana in mednje spadajo tudi sirni namazi. Na ZPStestu so preverili sestavo, označbo ter senzorične in mikrobiološke lastnosti desetih sirnih namazov. 

Agroservis: Kdo je zares škodoval podjetju

Nekdanji direktor Agroservisa Albin Gubič ni škodoval podjetju. To je po sodbi murskosoboškega sodišča potrdilo še višje sodišče, ki je tudi odločilo, da mu mora tožnik povrniti vse pravdne stroške.