vestnik

Rezultati iskanja

Politične odločitve v preteklosti so grobo posegle v življenja ljudi

Pomembne politične odločitve so se v preteklosti in tudi danes (migracijski val) nemalokrat izražale na mostu čez reko Muro med Gornjo Radgono in avstrijsko Radgono. Širši prostor na obeh bregovih reke je imel stoletja skupno zgodovino in usodo, državna meja pa je zarezala v življenja ljudi.

(FOTO) Pomurski rokometaši se ne morejo premakniti z mrtve točke

Pomurska predstavnika v 1.B in 2. rokometni ligi sta nadaljevala serijo porazov. Pomurje je doma klonilo proti Rudarju, Arcont pa v Radencih proti ekipi Cerklje Radovljica. 

Prlečka, ki v Grčiji pripravlja poroke turistom 

Fanta je spoznala preko spletne klepetalnice, ga videla in že takrat vedela, da ju povezuje tisto nekaj več. Zato se je preselila v Grčijo in začela z organizacijo porok. Ja, sliši se kot scenarij iz kakšnega romantičnega filma, vendar ni. To je ljubezenska in poslovna zgodba Sanje Perčič iz Ljutomera.

»Mama me desetkrat vpraša isto stvar«

Večinoma za dementne svojce skrbijo ženske – V skrbi so več ali manj prepuščene same sebi.

Pomagajmo Martini pri nakupu najdražjih plesnih čevljev

Martina Smodiš iz Melinec je s soplesalcem Romanom Mačkom trikratna državna prvakinja v športnem plesu na vozičkih. Trenutno sta na tekmovanju na Malti, v minulih dneh pa je absolventka medjezikovnega posredovanja na Filozofski fakulteti v Ljubljani pričela z zbiranjem sredstev za nov prilagojen voziček. 

Vestnikova osebnost Pomurja 2018: Špela Kolbl in Matej Fišer

Akcija Vestnikova osebnost Pomurja 2018 poteka tudi letos. Izbranih je bilo deset kandidatov, vsak dan pa vam bomo predstavili po dva. Da jih boste bolje spoznali, in da se boste lažje odločili, komu boste namenili svoj glas. Zaslužijo si ga seveda vsi, izbira pa je vaša. Tokrat vam predstavljamo naslednja dva, to sta Špela Kolbl in Matej Fišer. 

Pri Radencih našli žensko truplo

Policisti soboške policijske uprave so bili včeraj obveščeni, da je bilo v bližini Radenec najdeno žensko truplo. Bilo je v razpadajočem stanju in neprepoznavno.   

(FOTO IN VIDEO) Kak de špilo, tak mo plesali

Folklorno društvo Vrbe iz občine Rogašovci je v občinski kulturni dvorani organiziralo prireditev, ki so jo poimenovali Kak de špilo, tak mo plesali.

Odbojka: Sobočanke ekspresno odpravile Celjanke

V 6. krogu 2. DOL vzhod (ž.) so odbojkarice ŽOK Sobota v dvorani OŠ II nadaljevale niz zmag in s 3 : 0 ekspresno odpravile igralke Celja. V prvi ligi je Panvita Pomgrad izgubila z ACH-jem s 3 : 1. 

V Gornji Radgoni organizirali prvo izmenjevalnico oblačil

"Na izmenjevalnici ne štejemo kosov oblačil, ki jih prineseš, niti tistih, ki jih vzameš"