vestnik

Rezultati iskanja

Vaščani Veščice bogatejši za obnovljeni leseni most  

V kraju Veščica v občini Razkrižje stoji leseni most, ki so ga vaščani po dvajsetih letih obnovili. 

V Beltincih sušili seno kot nekoč 

Kolo časa so zavrteli za nekaj desetletij nazaj ter prikazali, kako so nekoč sušili seno. 

(FOTO) Pomurke dosegle vse zmage in prejele pokal

Igralke ŽNK Telemach GMT Beltinci so v zadnjem krogu slovenske ženske nogometne lige v Bratoncih premagale Olimpijo z 2 : 1 in tako z rekordnim izkupičkom vseh zmag potrdile naslov državnih prvakinj.

Zlate medalje za bučna olja tudi v pomurske roke   

V Varaždinu je potekalo mednarodno ocenjevanje bučnega olja, na katerem so s svojimi izdelki sodelovali tudi slovenski oziroma pomurski predstavniki, ki so prejeli kar nekaj odličij. 

Pogumna gasilca: Ko sva mu pomagala, so drugi le opazovali

Lidija Horvat in Aleks Šernek sta minuli petek pomagala ponesrečencu ter mu tako najverjetneje tudi rešila življenje. 

(FOTO) Center za krepitev zdravja na Cankovi odprl svoja vrata 

Center za krepitev zdravja Murska Sobota, enota Cankova, je pripravil številne aktivnosti ob dnevu odprtih vrat na sedežu enote, s ciljem bolje informirati udeležence ter poskrbeti za njihovo dobro počutje. Poleg meritev krvnega tlaka s svetovanjem ter analizo in merjenjem visceralne maščobe so predstavili državne presejalne programe, ponujali nasvete za lažjo opustitev kajenja ter pripravo zdrave malice, prikazali osnovo nordijske hoje ter jogo za otroke, hkrati pa so testirali telesne zmožnosti in prikazali posledice neaktivnega življenjskega sloga. Pozornost so namenili tudi projektu SOPA, Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola, ki so ga predstavili sodelavci Nacionalnega inštituta za javno zdravje, območne enote Murska Sobota.  

Gasilska zveza v Svetem Juriju obeležila dvajset let

Včeraj so v Kocbekovi dvorani Kulturnega in upravnega središča Sveti Jurij ob Ščavnici s slavnostno akademijo obeležili 20. obletnico ustanovitve Gasilske zveze Sveti Jurij ob Ščavnici.

(FOTO) "Dom Kuzma je dom z veliko začetnico"

Minuli petek so v Domu Kuzma obeležili svojo 10. obletnico delovanja.

(FOTO) 20. občinski praznik na Cankovi počastili s proslavo

Občina Cankova je v tem tednu s številnimi prireditvami obeležila 20. občinski praznik. Osrednja proslava je bila včeraj v vaško-gasilskem domu na Cankovi, kjer je bil osrednji govornik predsednik državnega zbora Dejan Židan. Župan Danilo Kacijan je ob prazniku podelil tudi zahvalne listine in plakete. Slednje so prejeli prvi cankovski župan Viktor Voršič, zdravnica Marija Perić, prostovoljec Milan Osterc, dolgoletni predsednik Gasilske zveze Cankova Ivan Smodiš ter Alojz Lapoša, dolgoletni krvodajalec. Zahvalni listini pa sta šli v roke Brigite Pavlinjek, za dolgoletno predano delo na področju lekarniške dejavnosti na Cankovi, in Karla Zorjana, za dolgoletno humano delo darovanja krvi. V kulturnem programu na osrednji prireditvi so nastopili otroci iz cankovskega vrtca in osnovne šole, Mladi Pomurci, folklorna skupina Podkolonca ter Mešani pevski zbor Društva upokojencev Cankova. 

(VIDEO) Navdušenje navijačev po zadnjem sodnikovem žvižgu

Remi je bil dovolj za uvrstitev v evropsko tekmovanje.