vestnik

Rezultati iskanja

Prvošolci OŠ II Murska Sobota so risali

Izdelke so ustvarili tudi učenci 1.b razreda Osnovne šole II Murska Sobota. 

Po mednarodno vozniško dovoljenje odslej na AMZS

Ministrstvo za javno upravo je sporočilo, da za pridobitev mednarodnega vozniškega dovoljenja ni treba več predhodno obiskati upravne enote, ampak le Avto-moto zvezo Slovenije (AMZS). Slednja ima po novem možnost vpogleda v evidenco vozniških dovoljenj, zato državljanom ni treba več prinašati papirnatih potrdil. 

Bodite pozorni, če boste za valentinovo naročili šopek preko spleta

Valentinovo je tako rekoč pred vrati in takrat poraste povpraševanje po šopkih. Na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS) so preverili storitev naročanja cvetja prek spleta.

V požaru pet tisoč evrov škode

Ob 17:20 uri je zagorelo v stanovanjski stavbi v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni.

Ljutomer bo gostil evropsko prvenstvo v twirlingu

V dvorani ŠIC v Ljutomeru bo letos med 5. in 7. julijem evropsko prvenstvo v twirlingu, na katerem se bo zbralo približno 200 tekmovalcev iz Slovenije, Katalonije in Irske. Tako je odločila Twirling zveza Slovenije, česar so še posebej veseli v domačem, ljutomerskem klubu. 

V šestih letih v oborožene skupine rekrutirali 19.000 otrok

Danes obeležujemo mednarodni dan boja proti vključevanju otrok v oborožene skupine. UNICEF opozarja, da je na deset tisoče dečkov in deklic prisiljenih sodelovati z oboroženimi skupinami v kriznih žariščih po vsem svetu.

(FOTO) Po poteh kulturne dediščine na OŠ Sveti Jurij

Na OŠ Sveti Jurij in POŠ Pertoča so dan pred slovenskim kulturnim praznikom v sklopu dneva odprtih vrat podrobneje spoznavali kulturo naših dedkov in babic

V Murski Soboti še vedno dihajo slab zrak

Prašni delci imajo številne negativne učinke na zdravje ljudi, v pomurski prestolnici se že leta spopadajo s težavo, za reševanje katere so sprejeli številne ukrepe

Odprli prenovljeno Kleklovo knjigarno Družina

V Murski Soboti so odprli prenovljene prostore Kleklove knjigarne Družina, ki jo najdemo v neposredni bližini stolne župnije sv. Nikolaja. Kleklova knjigarna deluje v teh prostorih že osemnajst let, lani pa jih vzelo v najem katoliško založniško podjetje Družina, ki ima svojo prodajno dejavnost v knjigarnah po vsej Sloveniji.