vestnik

Rezultati iskanja

Samo Mura lahko napolni Stožice

Kar osemnajst avtobusov iz Murske Sobote, nešteto kombiniranih in osebnih vozil, masovni prihod iz drugih krajev Slovenije, 10 tisoč gledalcev na osrednjem državnem stadionu ... Dvoboj za naslov prvaka? 

Arbitraža: Dvojnim državljanom prirezane peruti

Pomoč Orbanove vlade za pripadnike madžarske narodnosti je bila izplačana iz ukrepa de minimis

O tem, kako se liki in krajine v Ružičevih romanih prepletajo 

Pisatelj, pesnik in upokojeni novinar Ernest Ružič je svoj roman Anka in Kugyev pogled predstavil tudi na literarnem večeru v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota. O novi zgodbi se je z njim pogovarjal urednik Marjan Pungartnik, skupaj pa sta potovala še po pokrajinah njegovega proznega opusa.

Inovacije v vinogradništvu in kletarstvu

Lendavska pisarna Omrežja za razvoj gospodarstva Srednje Evrope, občina Dobrovnik in Generalni konzulat Madžarske v Lendavi so včeraj v Dobrovniku pripravili konferenco o inovacijah v vinogradništvu in kletarstvu. Šlo je za strokovno srečanje, ki so se ga udeležili predvsem vinogradniki.

Testiraj, zdravi in prepreči

Vsak peti prebivalec, ki v Evropi živi s HIV, ne ve za svojo okužbo in približno vsak drugi zanjo izve pozno, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Do 30. novembra poteka Evropski teden testiranja na HIV, in sicer s sloganom Testiraj, zdravi, prepreči. 

Čarovnija zimskega cveta – nepozebnik

Zima je čas počitka, vsaj za večino rastlin je tako. Nekaj drobnih izjem v rastlinskem svetu pa zimski čas izkoristi celo za cvetenje. Med najbolj nenavadne zimske cvetove zagotovo lahko uvrstimo nepozebnik ali čarovniško lesko. Njegovi nežni, pajkasti cvetovi vztrajajo tudi pri najnižjih temperaturah.

Suhe trajnice za zimsko zgodbo

Zakaj zgodbo? Preprosto zato, ker so pozimi razmere na vrtovih nekoliko drugačne. Res se v tem letnem času le redko odpre kakšen cvet in vse miruje v rasti in razvoju, a to še ne pomeni, da se nič ne dogaja. Suhi ostanki rastlin niso lepi samo sami zase, so tudi poligon za neverjetne preobrazbe in ledene igre. Pa ne samo s slano in ivjem, morda celo žledom, tudi svetlobna predstava je drugačna. Nizko sonce žari v drugačni barvi, žarki rastline obsijejo pod drugim kotom, igra meglic in jasnine prinaša nove dimenzije doživljanja vrtne slike.

Vida vidi: Prvič

Moj prvi seks je bil legendaren iz enega samega razloga. Ker se je zgodil v legendarnem avtomobilu. V Yugu.

Samomor varnostnika: Sodelavca sta ravnala malomarno 

Ministrstvo za notranje zadeve je opravilo nadzor v soboški enoti varnostne službe Aktiva varovanje, potem, ko si je eden od varnostnikov avgusta s službeno pištolo vzel življenje. Podjetje je ravnalo v skladu z zakonom, malomarna pa sta bila zaposlena, ki sta skrbela za hrambo orožja, in tako kršila zakonodajo, so ugotovili na ministrstvu za notranje zadeve. 

Kako ustvarjalni so mladi? 

Sedmo leto so IZUM pripravili v trgovskem centru Maximus, kjer so, kot pravijo organizatorji, s tem zelo povečali obisk festivala. Sicer že dvaindvajsetič v Murski Soboti.