vestnik

Rezultati iskanja

Big Jump: "Skočili" v Muro, da bi se še bolj povezali 

Organizatorji, ki so se priključili evropski iniciativi Big Jump 2018 opozarjajo na pomen življenja ob in v rekah.

Banovčani zmagovalci poletne lige odbojke na mivki  

Športna zveza Ljutomer je pripravila 13. poletno ligo v odbojki na mivki, v kateri se je merilo 12 ekip, razdeljenih v dve predtekmovalni skupini. Po dosežkih na štirih predtekmovalnih turnirjih si je tekmovanje na zaključnem, finalnem turnirju zagotovilo šest ekip.

24. žetev zlatega klasa na Stari Gori

Druga julijska nedelja je že vrsto let namenjena prikazu žetve na Stari Gori. Že 24. leto zapored so organizirali prireditev, na kateri so obiskovalcem prikazali to pomembno kmečko opravilo, kot so se ga lotevali naši predniki: ročno, s srpi in kosami. Poleg prikaza žetve in tekmovanja šestih ekip so prisotni lahko spremljali mlatitev klasja z mlatilnico, katero je poganjala 140 let stara lokomobila lastnika Franca Belšaka. 

Razvajanje telesa in duha v domačem bazenu

Odločitev, v katerem bazenu se bomo predali vodnim užitkom, ni enostavna, saj imamo na voljo pestro izbiro. Ponudnike bazenov smo pobarali, kateri so najbolj priljubljeni, in nagovorili, naj jih podrobneje predstavijo.

(FOTO) Staša in Theo na jugu Miami beacha, kjer živijo Beyonce, Shakira in Goran Dragič

Staša Horvat piše, Theo Karas fotografira. Njuna doživetja spremljajte na vestnik.si, Stašo pa najdete tudi na instagramu pod imenom @queenstasha

Egon Hriberšek v Križevcih obhajal novo mašo 

V župniji Križevci pri Ljutomeru se je danes odvila slovesna nova maša. Ob navzočnosti številnih duhovnikov, sorodnikov in vernikov jo je daroval novomašnik Egon Hriberšek, doma iz Iljaševec. Mašniško posvečenje je sicer prejel v četrtek, 28. junija, pri sv. Jožefu v Ljubljani. Dvainštiridesetletni novomašnik je noviciat opravljal v Genovi, študij teologije pa je dokončal v Rimu na Papeški univerzi Gregoriana. Deluje v župniji Ljubljana - Dravlje, kjer je že izvajal verouk in pripravo na birmo ter delal z odraslimi in družinami. Njegov najljubši svetnik je sv. Ignacij Lojolski, najljubša molitev pa Oče naš.

Streetball: Ekipa Geza pub na sklepni turnir v Bratislavo

Ulični košarkarji ekipe 3x3 Geza pub Beltinci bodo v soboto, 14. julija, nastopili na sklepnem turnirju slovaške turneje v ulični košarki FIBA 3 x 3.

Športni ples: Petra Rajh evropska prvakinja

Končala se je trilogija velikih tekmovanj za Plesni klub Zeko iz Murske Sobote, ki se po novem lahko pohvali z naslovom evropske prvakinje, tremi naslovi pokalnih zmagovalcev in osmimi naslovi državnih prvakov. 

Nika Zorjan s talenti ob bazenu 

Zorjanova in drugi udeleženci slovenskih talentov skrbijo za vročico poletnih dni. 

Grajsko dvorano obnavljajo. Kdaj bo spet odprta? 

Dvorana v gradu v Murski Soboti, ki je dobila obliko sedanje gledališke dvorane leta 1991, hodnike, stopnišča, stranišča, garderobo in avlo pa so postopoma uredili med letoma 1992 in 1996, je v fazi obnove.