vestnik

Rezultati iskanja

Znani rezultati splošne mature

Zgodaj zjutraj je Državni izpitni center objavil rezultate splošne mature, ki so jo dijaki opravljali v spomladanskem roku. V Pomurju dijaki splošno maturo opravljajo na štirih srednjih šolah - na Gimnaziji Murska Sobota, Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer, Ekonomski srednji šoli Murska Sobota in Dvojezični srednji šoli Lendava. In kako uspešni so bili?

Priprave: Mura premagala Beltince z zadetkoma Rebernika

V pripravljalni tekmi v športnem parku Beltinci sta se pomerila domača ekipa Lušt Beltinci in soboška Mura. Črno-beli so novopečenega drugoligaša premagali z 2 : 0, dvakratni strelec pa je bil Mihael Rebernik.

Slep, a na vseh gledaliških prestavah - Njegovo mnenje cenijo režiserji in igralci

Borut Vrbančič iz Radomerja je slep ljubitelj filma, gledališča in radijskih iger. Sam gre z avtobusom na predstavo v Ljubljano, prespi v hostlu in se drugi dan vrne domov. Tako podiraš meje v glavi, pravi.

Pošasti, zombiji, vampirji, morilci ... in vino 

Na osrednjem trgu prleške prestolnice se je pričela 14. izvedba Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina. Vse do sobote bodo organizatorji prikazali filme iz rekordnih 29 držav, filmi pa se bodo potegovali za festivalske nagrade poimenovane Hudi maček.

(FOTO) Dvoboj Beltincev in Mure dobili črno-beli

V beltinskem športnem parku sta se v pripravljalni tekmi pomerila domače moštvo in gostje iz Murske Sobote. Končni izid je bil 0 : 2 za črno-bele, oba zadetka pa je prispeval Mihael Rebernik.

(VIDEO) Damjan Bohar se seli v tujino

Vezist NK Maribor bo kariero nadaljeval na Poljskem

Alen Lončar z babičinim sendvičem in slovensko glasbo prispel do Svete Trojice

Alen Lončar je drugi dan svojega popotovanja peš z Goričkega v Piran začel v Murski Soboti, kjer je po prvem dnevu tudi prespal. Iz Murske Sobote se je podal skozi Veščico, Murske Črnce in Tropovce naprej do Radenec.

(FOTO) Doživet dan za 65 mladih nogometašev

Mladi nogometaši, ki se ta teden mudijo na Murinem nogometnem taboru, so tudi današnji dan preživeli zelo pestro. Spoznavali in nadgrajevali so nogometne veščine, obiskali pa so jih tudi člani ekipe ameriškega nogometa Murska Sobota Storks in jim omogočili, da so se preizkusili v drugačni različici nogometne igre. Prinašamo vam nekaj utrinkov. 

Terme Lendava: Bremena lendavskih term zdaj na plečih moravskih 

Sava Turizem je potrdila, da se je za Terme Lendava zanimalo več kupcev, izbrali so tistega, ki je ponudil največ. Po naših informacijah gre za madžarskega kupca, ki je za terme odštel osem milijonov evrov.