vestnik

Rezultati iskanja

Romski otroci so spoznali delo gasilcev

V romskem naselju Kamenci v občini Črenšovci živi veliko romskih družin z otroci, ki obiskujejo osnovno šolo in vrtec. V naselju je bilo v zadnjem času zgrajenih veliko stanovanjskih hiš, imajo pa tudi medgeneracijski center in romski muzej. Da bi bila požarna varnost v naselju čim boljša, so črenšovski gasilci na pobudo občinske svetnice Meri Horvat, obiskali romsko naselje.

Kako privlačno je Pomurje za mlade?

Pomurska regija ima v zadnjih letih neslaven sloves odseljevanja mladih. Razlog je predvsem v pomanjkanju delovnih mest.  

Ivan Cankar po stotih letih še aktualen 

Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju s tamkajšnjo osnovno šolo v sredo pripravilo literarni večer pod naslovom Cankar po stotih letih še vedno aktualen. Program je povezovala predsednica društva Silva Duh in predstavila življenje Ivana Cankarja, kot ga poznamo iz učbenikov in iz dodatnih virov.

Na binkoštnem pikniku za nadarjene otroke

Na binkoštno nedeljo je tudi danes po božji službi pred evangeličansko cerkvijo Martina Luthra potekal tradicionalni, enaindvajseti dobrodelni binkoštni piknik, ki ga organizira Evangeličanska cerkvena občina Murska Sobota. Izkupiček od piknika bodo letos namenili Fundaciji Benko, ki štipendira nadarejene otroke iz socialno šibkejših družin. 

V Radgono prihaja Oto  

Oto je umsko zaostal bebček, ki je vsem in v vsaki situaciji pripravljen pomagati. Pomoč nudi v obliki opravil okrog hiše in drugih fizičnih del. Zaljubljen je v Marino, ki pa ni samska. Če bi ga radi srečali, imate to možnost prihodnji petek, 25. maja, na radgonskem gradu. Oto je namreč glavni lik istoimenskega celovečerca režiserja in scenarista Vasje Rovšnika.

V Monoštru na ogled razstava Maribor – perspektive mesta

Na Generalnem konzulatu Republike Slovenije v Monoštru je na ogled razstava Likovne šole ART didakta z naslovom MARiBOR – PERSPEKTIVE MESTA. Petkovega odprtja se je udeležil tudi generalni konzul Boris Jesih. Avtorji želijo z deli predstaviti mesto, njegove skrite kotičke in zgodbe ljudem zunaj slovenskih meja, predvsem zamejcem. 

18. srečanje motoristov v Razkrižju

V Kulturno-športnem centru Zavirje v Razkrižju so se ta konec tedna zbrali lastniki in ljubitelji motornih koles iz Slovenije in tujine na srečanju, ki ga je organiziral Moto klub Samorog.  

Čebelarski dom v Beltincih odprl svoja vrata

V praznovanje prvega svetovnega dneva čebel se je vključilo tudi Čebelarsko društvo Beltinci, ki je včeraj odprlo vrata vsem, ki jih zanima čebelarstvo in pridelava medu.

(FOTO) Mladi so füjčkali skupaj z Zlato žilo

V Spartacusu so se v petek zaključni letniki zabavali na dogodku Füjčkanje 2018. Za plesne ritme je skrbela skupina Zlata žila, za dobro vzdušje pa so poskrbeli mladi sami. Prinašamo vam nekaj utrinkov.

(FOTO) Ste bili na maratonu treh src? Preverite, ali vas je ujel naš objektiv

Na preizkušnje 38. Maratona treh src, ki velja sicer za najstarejšo maratonsko preizkušnjo, se je podalo 5311 tekačev in pohodnikov; od tega 322 tekačev, ki so se merili na klasični, 42-kilometrski preizkušnji.