vestnik

Rezultati iskanja

Grajsko dvorišče je obiskala Bibamica

Najmlajše obiskovalce - pa tudi tiste malo večje - Soboških dnevov je danes navdušila glasbena predstava Bibamica na koncertu. Radovedna Bibamica in skrbna Matkurja sta na soboškem grajskem dvorišču prepevali znane in manj znane otroške pesmice.

Pomurska govedoreja: Žagajo vejo, na kateri sedijo

Mlečna kriza je oklestila število govejih živali in proizvodnjo mleka.

Motokros v Mačkovcih: Ponovno je bil najboljši Tim Gajser

Na progi v Mačkovcih je danes potekala tretja dirka za državno prvenstvo v motokrosu, najmlajši tekmovalci v kategoriji MX 50 so se pomerili še za pokalno prvenstvo.

Poleti v Lendavo: Dobre želje letijo v nebo

Dobre želje je pospremila glasbena zasedba Wild Strings Trio, v kateri so slovaška jazz violinistka Petra Onderufova, francoski klasični čelist Toby Kuhn in slovensko-balkanski kitarist Aleksander Kuzmić.

Pepson, Tony in Sunny: Na odru je potrebna pozitiva

Matej Kuhar, Valentin Horvat in Sandi Horvat so občutke po koncertu na festivalu delili z nami. Pesem Pridi na Goričko je bila izbrana za domačo popevko tedna na Valu 202. 

ŠD Kapela prvak Pomurja v malem nogometu

Zmagovalci posameznih lig v malem nogometu na travi so se v Gornjih Slavečih pomerili na šestem zaporednem turnirju »Za prvaka Pomurja 2018«. Ta naziv, prehodni pokal in pokal v trajno last si je letos zagotovilo Športno društvo Kapela. 

(FOTO) Prometna nesreča: Zapeljal s ceste in umrl 

Dogodek se je zgodil na cesti med Sebeborci in Martjanci. Točen vzrok smrti voznika bo pokazala obdukcija.

(FOTO) Soboški dnevi - Dan II: Kdo, če ne ona? Ikona Severina! 

Severina je v zadnjem času podrla vse rekorde priljubljenosti, ki smo jih do sedaj poznali. Njene skladbe si je na YouTube kanalu ogledalo več kot neverjetnih 300 milijonov ljudi, od tega ima samo skladba Uzbuna preko 100 milijonov ogledov! Koncerti so razprodani, Severina je kraljica odra in z največjim veseljem zabava oboževalce, ki se največje pop ikone ne morejo in ne morejo naveličati.

Strelišče v Fokovcih: »Ko streljajo, se skrijemo v klet«

Družina Jeneš izgubila potrpljenje zaradi aktivnosti Strelskega društva Kaliber. Mnogi inšpekcijski nadzori niso našli kršitev, Jeneševi pa zatrjujejo, da je od leta 2016, ko je začelo delovati strelišče, bivanje v bližini nevzdržno. 

Šopki zelišč za vsakdanjo uporabo

Razstava zelišč Kulturnega društva Rdeči zvonček Nedelica