vestnik

Rezultati iskanja

(VIDEO) Kodri na potepu 2: "Ostala sem brez besed, kar se redko zgodi"

Sem Vanesa, 21-letno dekle, polna energije. Prihajam iz majhne vasi Hodoš. Že od malega sem vedela, da bom ali profesionalna nogometašinja ali pa bom prepotovala ves svet. Sveta še nisem prepotovala, sem pa občutila, kako se počutiš kot prvak.

(FOTO in VIDEO) Poletna pobuda: Želite spoznati pohorsko teto Pehto?

Čudovite razglede, sprehod po kmetiji tete Lene in pristen stik z naravo - spoznavanje zelišč, domačih živali in pohorskega načina življenja, tudi prenočitev v apartmaju na seniku, obiskovalcu ponuja Ribnica na Pohorju.

(FOTO in VIDEO) Poletna pobuda: Nazaj k naravi na pohorsko kmetijo tete Lene

Čudovite razglede, sprehod po kmetiji tete Lene in pristen stik z naravo - spoznavanje zelišč, domačih živali in pohorskega načina življenja, tudi prenočitev v apartmaju na seniku, obiskovalcu ponuja Ribnica na Pohorju

Obsojen terorizma, zdaj napadel televizijsko ekipo 

28-letni Slovenec je po deportaciji iz Italije, kjer je prestal zaporno kazen, napadel novinarja in snemalca. 

Prvak med vini prihaja iz Radgonskih goric

Na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni so pod okriljem sejma AGRA pripravili 44. strokovno ocenjevanje vin Vino Slovenije Gornja Radgona 2018. 

Letalski modelarji: Boštjan Bagari s Slovenijo tretji 

Član Aerokluba Murska Sobota je na evropskem prvenstvu tekmovanje zaključil kot tretji. 

Demografski pritiski bodo hudi

Negativni demografski trendi, s katerimi se sooča Slovenija, bodo v prihodnjih desetletjih bistveno vplivali na trg dela, opozarjajo pri Gospodarski zbornici Slovenije

"A je to Boris?" je zaslišala Sobočanka na praksi v Londonu 

Jasmina Jud iz Murske Sobote je študentka Fakultete za komercialne in poslovne vede, ki je v začetku meseca domače okolje zamenjala za megalomanski London. Tam namreč preko programa Erasmus + opravlja študijsko prakso v podružnici podjetja Gorenje v Wimbledonu.

(FOTO in VIDEO) Prekmurec, ki trga strune pri Dubiozi

Še en dan nas loči do nastopa skupine Dubioza kolektiv na Pomurskem poletnem festivalu. To bo po letu 2011 prvi nastop priljubljene bosanske skupine v Pomurju. Tokrat se bo domači publiki s skupino prvič predstavil Jernej Šavel, Sobočan, ki je zadnja leta član zasedbe.

Kmetijske subvencije: Največ kmetu z Vaneče, sledi kmet iz Noršinec 

V Sloveniji je lani slaba tretjina kmetov dobila med 500 in 1250 evri kmetijskih subvencij, največji prejemniki so bili Panvita, Perutnina Ptuj in Kmetijsko gospodarstvo Lendava.