vestnik

Rezultati iskanja

Prostovoljka Nina: ''Vedno več je rivalstva, vse manj pa rok, ki bi pomagale!''

Da mladi stalno raziskujejo in širijo svoja obzorja, dokazuje Nina Hajdinjak. Simpatična dvajsetletnica iz Gornjih Slaveč, ki se prav tako kot Andreja Horvat, Patrik Bratuša in Nina Raj, odpravlja na zahodno obalo Afrike, kjer bo kot prostovoljka bodrila in razveseljevala tamkajšnje otroke. Razkrila nam je, kaj jo je prepričalo, da se bo podala na tako nenavadne in nesebične počitnice.

Bo Banič Blisk popeljal na pota stare slave? 

Nekdanji predsednik uprave Pomgrada Igor Banič je skupaj s partnerjema kupil 51-odstotni lastniški delež v murskosoboški družbi Blisk montaža, ki se ukvarja z izvajanjem gradbenih inštalacij.

Dobili bodo kolesarsko stezo 

Na ljutomerski občini je županja Olga Karba z izvajalcem del podpisala pogodbo za ureditev obojestranske kolesarske steze med sodiščem in pošto v Ljutomeru. Ob stezi bo na vsaki strani ceste še pločnik.

GZS za razvojno vlado: Kljub gospodarski rasti država zadolžena

»Živimo, kot da bo globalna konjunktura trajala še vsaj deset let, vsi analitiki pa že opozarjajo na nepremičninski balon, pregrete borzne razmere, naraščanje zadolženosti in predvsem na neuspešnost spopadanja z globalnimi problemi – migracijami, trgovinsko vojno, okoljskimi izzivi in surovinskimi omejitvami,« so zapisali pri Gospodarski zbornici Slovenije, kjer menijo, da iz naštetih razlogov Slovenija potrebuje sposobno in razvojno naravnano vlado, ki bo državo vodila celoten mandat. 

(VIDEO) Nor spektakel legendarnih Iron Maiden 

Legendarni Iron Maiden stresli hrvaško prestolnico.

Meso naj bo kos mesa, paprika pa paprika 

Branislava Belović in Rok Poličnik sta napisala dve publikaciji z nasveti in recepti za zdravo prehrano, kjer poudarjata, da rešitev niso diete, zdrava prehrana za vse v družini. 

Župljani Tišine od škofa Štumpfa zahtevajo pojasnila 

Župljani Tišine nezadovoljni, ker naj bi ostali brez rednega duhovnika. Sprašujejo se, kaj bo z adaptacijo cerkve Marijinega rojstva. 

Mladi ribiči: Enej Kapun in Mihael Kukovec s po dvema medaljama

Štirje mladi člani Ribiške družine Radgona so na državnem prvenstvu mlajših kategorij na Šmartinskem jezeru pri Celju dobili pet medalj. Kolajne so prejeli še lendavski in ljutomerski ribiči.  

Sobotna tekma še odmeva: Vroča kri med sodniki in navijači, kazen že znana

Po koncu tekme, ko so sodniki v avtomobilu zapuščali Fazanerijo, je prišlo do incidenta, ki ga je morala obravnavati tudi policija. Policisti so ukrepali proti enemu od navijačev.

(FOTO in VIDEO) Da nas bodo poznali širom regije: "Ne pokaže vsega, a dovolj, da zvabi"

Na gradu Grad so otvorili razstavo drugega fotografskega natečaja, predstavili končni izdelek videodelavnice, s katerim bodo širili prepoznavnost treh gradov, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi notranjost prenovljene grajske kapele.