vestnik

Rezultati iskanja

Vesna Godina: »Normalna spolna praksa je bilo posilstvo«

»Partnerstva so obsojena na propad,« pravi Vesna Godina. Družbene spremembe so partnerstva spremenile v trge, ki narekujejo nedosegljive standarde. 

Bo država dala 350 tisoč evrov za nadomestno igrišče na Kapci? 

Zdajšnje nogometno igrišče na Kapci je bilo urejeno na hrvaškem katastru in na območju, kjer so bile nekoč gramozne jame in odlagališče odpadkov, novo igrišče pa naj bi uredili na koncu vasi in sicer ob cesti proti vasi Kot in na desni strani ob glavni cesti proti Lendavi.

Tragična fantovščina: Kriminalisti podali ovadbo

Znane so okoliščine letalske nesreče v septembru 2014 na divaškem letališču, ko so umrli trije ljudje, med njimi tudi 31-letni Rogašovčan. 

Kolesarstvo: Dušan Hajdinjak državni prvak v kategoriji Master D 

V Voklem so se na državnem prvenstvu pomerile amaterske kategorije. Na startu se je zbralo 150 kolesarjev, med njimi tudi člani Športnega društva Team turbo Tropovci, ki so si privozili en naslov prvaka.

Nesreča motorista pri Rimski čardi: Vzrok za smrt je bil zastoj srca

Letos sta na cestah v Pomurju za zdaj umrla dva človeka, lani v enakem obdobju pa en. 

Vremenoslovci spet opozarjajo na točo: Pomurje kot zbiralni lonec

Arso izdal opozorilo pred popoldanskimi neurji na severovzhodu države. Slovenija in tudi Pomurje ob Črni gori in severu Italije med najbolj nevihtnimi območji v Evropi. 

Čemu služi RTV prispevek?

V Sloveniji so se že večkrat pojavile debate o tem, da bi ukinili RTV prispevek. Ta zaenkrat znaša 12,75 evrov in predstavlja najpomembnejši vir financiranja javne radiotelevizije. O tem, zakaj ga plačujemo, lahko izveste na jutrišnji okrogli mizi. 

Neurje: Uničena več kot polovica pridelka

Čeprav je škoda ogromna, državne pomoči ne bo, saj kriteriji za naravno katastrofo niso izpolnjeni. 

(FOTO) Vesna Godina o partnerstvu v današnji družbi

Na Vestnikovem dogodku Vestnik v živo v Gledališču Park je kot predavateljica gostovala Vesna Vuk Godina, strokovnjakinja na področju partnerskih odnosov in predavateljica socialne in kulturne antropologije. Doktorica socioloških znanosti je zbranim predavala o Partnerstvu v današnji družbi, predstavila jim je razlike med partnerstvom nekoč in danes ter govorila o razumevanju naših življenj z zornega kota potrošniške in kapitalistične družbe, v kateri živimo. V fotogaleriji vam prinašamo nekaj utrinkov njenega predavanja, več pa o predavanju pa boste lahko prebrali tudi v tiskani izdaji Vestnika.