vestnik

Rezultati iskanja

(VIDEO) Pomagajmo Niki, da bo hodila: "Morje sva videla enkrat v življenju"

Družina Flisar - oče Branko, mama Renata, desetletna Nika, sedemletni Tim in dedi Karel - živi v Sodišincih. Nika obiskuje podružnično osnovno šolo v Gederovcih, posluša Niko Zorjan, gleda in bere Soy Luno, ima  cerebralno paralizo - Tudi Vestnik želi finančno pomagati Niki, zato bomo 17. avgusta na Sočni vilici v Murski Soboti kuhali in zbirali prostovoljne prispevke za pomoč Nikini družini.

(FOTO) V Prlekiji divjali konji 

Že deseto leto zapored so bile v Križevcih pri Ljutomeru velike kasaške dirke, ki jih vsa leta prireja Konjeniško društvo Križevci. Na 750 metrov dolgi stezi za trening so si obiskovalci ogledali pet ekshibicijskih kasaških dirk, na katerih je nastopilo 20 konjev, še posebej zanimiva pa je bila dirka za šampionat Slovenije za ponije. Celotno prireditev je povezoval Branko Hrga, glavni štarter je bil Branko Seršen, vlogo sodnika pa sta prevzela Slavko Jureš in Matija Galunder. V prvi dirki je zmago slavil Danijel Heric z Umbertide Wf, v drugi dirki Slavko Makovec z Varele HB, v tretji se je na prvo mesto uvrstil Saša Seršen s Foko, četrto dirko pa je tesno dobil Alojz Kosi s Floto. V zadnji, peti dirki, je zmago odnesel Branek Seršen z Dante MS. Udeleženci dirke za Šampionat Slovenije za ponije so imeli dve kvalifikacijski dirki in nato še mali in veliki finale. Prav vsi udeleženci so navdušili občinstvo. V veliki finale so se uvrstili Luka Sagaj s Sento, Nejc Pirc z Lučko, Vid in Neža Gorenc z Lučko, Lucija Sitar Šarc z Lili, Kaja Predan Prejac z Vitojem in Nika Sitar Šarc z Maxom. Na koncu sta slavila Luka Sagaj in Senta. 

V Berkovcih in Lukavcih bodo asfaltirali 

Občina Križevci je z družbo GMW podpisala pogodbo za ureditev javnih poti v Berkovcih in Lukavcih. 

275 udeležencev na 15. Panonskem kolesarskem maratonu

V mestecu Lenti na Madžarskem se je začel in končal 15. Panonski kolesarski maraton treh dežel, ki je potekal še prek Slovenije in Hrvaške.

Neodgovorno: z invalidskim vozičkom skozi predor

Družba za avtoceste je objavila videoposnetek iz predora Markovec, ki pokaže nespametno ravnanje.

Manjšinska politika: "Zaposlenih pet ljudi, ki ne obvladajo slovenskega jezika"

Manjšinski politik Attila Kovacs opozarja na domnevno podrejenost manjšinskih medijev vodstvu krovne madžarske manjšinske organizacije v Sloveniji - Njen predsednik Ferenc Horvath in novinarji lendavskega studia RTV menijo, da so v ozadju stare zamere 

Beltinski župnik se ne da 

Murskosoboški škof Peter Štumpf je izdal dekret o umiku beltinskega župnika Alojza Benkoviča z župnijskega mesta v Beltincih. Benkovič se z dekretom ne strinja, zato je sprožil ustrezne postopke pred cerkvenim sodiščem. 

Direktorica ljutomerske občinske uprave odhaja v Gornjo Radgono

Direktorica Občinske uprave občine Ljutomer Tatjana Fulder odhaja nazaj v Gornjo Radgono, v gospodarstvo. 

Tatvine poljščin: Kradejo od fižola do krompirja 

Kmetje še zelo redko prijavljajo krajo pridelkov. Nekdo je požel 14 arov tuje pšenice, a ga kmetovalec ni preganjal. 

Med orači tudi dijakinja

Na 12. občinskem tekmovanju oračev za pokal Velika Polana se je pomerilo deset oračev, med njimi ena ženska.